Provincie Groningen

Groningen, 21 maart 2002 Persbericht nr. 47

Uitnodiging

Wegens succes geprolongeerd:

Bijeenkomst vervolg "Integratie gehandicapten in de woonwijk"

Op maandag 25 maart organiseren het de SPD en de Provincie Groningen een startbijeenkomst voor het vervolgprogramma " Sociale intergratie van mensen met een handicap in de woonwijk". De bijeenkomst die plaats vindt in de RaadsZaal van het gemeentehuis in Winschoten, duurt van 15.00 uur tot 17.00 uur.
U bent hierbij van harte uitgenodigd.

Het programma:

14.45 uur

ontvangst;

15.00 uur

opening door voorzitter mw. A. Wiertsema van Wiertsema en Schoone;

15.05 uur

overhandiging van eerste exemplaar van de video "Gek op mensen" aan gedeputeerde H. Bleker van de Provincie Groningen;

Vertoning van de video;

15.45 uur

Toelichting op het vervolgprogramma door de coördinator van het vervolgtraject mw. T. van Bruggen van de SPD;

16.00 uur

Pauze;

16.20 uur

Praktijkverhalen;

16.50 uur

Afsluiting en informeel napraten onder het genot van een drankje.

Met de bijeenkomst wordt het startschot gegeven voor het uitvoeren van het project "Sociale intergratie van mensen met een handicap in de woonwijk". Na goede ervaringen in de gemeenten Appingedam, Bedum, Leek en Groningen, zijn nu ook Vlagtwedde, Winschoten, Veendam, Bellingwedde en Grootegast aan de beurt.

De Provincie, de gemeenten en de zorgaanbieders financieren het project. De SPD coördineert en werkt nauw samen met de GGz Groningen, maar de samenwerking op lokaal niveau is het meest intensief. In iedere gemeente wordt een werkgroep opgericht waarin de welzijns- en vrijwilligersorganisaties, zorginstellingen, plaatselijke verenigingen en cliëntorganisaties onmisbaar zijn. Aan de ene kant betrekken zij de samenleving bij de sociale organisatie en aan de andere kant kijken ze waar deelnemers ondersteund kunnen worden in het opbouwen van een sociaal netwerk.

Noot voor de pers: voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Joske Kluvers van de afdeling Bestuurscontacten, 050 - 316 41 39.