Ingezonden persbericht

TextNow!, TWEE-WEG SMS COMMUNICATIE VIA O.A. OUTLOOK

Hillegom, 25 maart 2002: RedRock, de leverancier van 'Essential messaging and communcations' software , maakt u attent op het volgende:

RedRock levert uit de doos een 2-weg SMS systeem waarmee bedrijven SMS berichten kunnen versturen en ontvangen. In tegenstelling tot veel leveranciers van SMS diensten gelooft RedRock in het in eigen beheer nemen van eigen SMS faciliteiten. Met de oplossingen van RedRock kan iedereen eenvoudig SMS berichten afhandelen maar ook SMS functionaliteit integreren in eigen applicaties.

De SMS oplossing van RedRock, TextNow! genaamd, is beschikbaar in diverse standaard uitvoeringen met tevens de mogelijkheid om eigen applicaties te ontwikkelen. "Veel van onze concurrenten leveren SMS oplossingen die op zich prima functioneren, alleen proberen ze hun techniek voor zichzelf te houden door bijvoorbeeld een online dienst te bieden of eventueel een aantal standaard scripts te gebruiken." zegt Hans Blaauw van RedRock. RedRock heeft daarentegen een volledig gedocumenteerde API (Application Programming Interface) waarmee bedrijven indien gewenst zelfs hun eigen TextNow! kunnen ontwikkelen. RedRock is al jaren een bekende softwareleverancier van communicatieproducten en beschikt over een robuuste infrastructuur voor 'Wireless Messaging'.
Aan de high-end kant levert RedRock zelfs een Commercial Server die rechtstreeks op de faciliteiten van de Telecom bedrijven kan worden aangesloten.

"Omdat we geloven in integratie met bestaande populaire producten hebben we al in een vroeg stadium ondersteuning ingebouwd voor Outlook, Maximizer, Goldmine, Act! 2000 en Lotus Notes. De Outlook integratie biedt zelfs een 2-weg mogelijkheid. Naast het versturen van SMS berichten uit het adresboek van Outlook 2000 kunnen binnenkomende berichten ook worden doorgestuurd naar de Inbox van een bepaalde gebruiker." vervolgt Hans Blaauw.

RedRock Benelux ontwikkeld ook toepassingen op de RedRock infrastructuur die met name voor zakelijke SMS gebruikers interessant zijn. We hebben al kleine applicaties die bijvoorbeeld een afspraak kunnen plannen in Outlook (via vCalendar standaard), binnenkomende SMS berichten groot op een monitor kunnen tonen of een stemming via SMS berichten kunnen organiseren. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Diverse van deze kleine applicaties zullen door RedRock Benelux GRATIS ter beschikking worden gesteld bij aankoop van haar TextNow! oplossing. Daarnaast zit RedRock Benelux in de laatste ontwikkelfase van een systeem waarmee bedrijven 'op-verzoek' informatie kunnen aanbieden aan gebruikers. Dit systeem biedt o.a. een alternatief voor 'reverse billing'. Het doel is om de informatie goedkoper te maken en de aanbieders van informatie een oplossing te bieden die flexibeler is in het gebruik. Naast informatie gaan we ook 'op-verzoek' ringtonen en logo's bieden. Daarnaast zullen gebruikers niet meer hoeven in te bellen op een speciaal nummer en gewoon alles via de mobiele telefoon kunnen opvragen. Het M.I.R. (Mobile Information Request) systeem wordt volledig ontwikkeld door RedRock Benelux en voorziet in registratie van gebruikers en de distributie van digitale informatie via email of SMS berichten.

Kijk voor meer informatie op www.textnow.nl.

Over RedRock Benelux B.V.
RedRock Benelux B.V. is een onderdeel van RedRock Technologies. RedRock Technologies ontwikkelt communicatie en berichtensoftware. De huidige productlijn bestaat uit fax server-, internet server-, en imaging software. Opgericht in 1993, is RedRock uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van communicatie en berichtensoftware met kantoren in Engeland, Nederland, Spanje en Amerika.

Contactinformatie:
RedRock Benelux B.V.
Hans Blaauw
Tel. 0252 - 53 24 70
blaauwh@redrock.nl

Journalisten kunnen eventueel een afspraak maken om een demo te zien van de TextNow! oplossing.