Ingezonden persbericht


Persbericht

25 maart 2002

TDK Systems belicht de onrust tussen Bluetooth en Wireless LAN

~ white paper onthult waarheid achter draadloze hype ~

Tegen het eind van dit jaar zullen wereldwijd meer dan 24 miljoen met Bluetooth uitgeruste mobiele telefoons in gebruik zijn.

Deze voorspelling is afkomstig van Nick Hunn, Managing Director van TDK Systems Europe, die zich daarbij baseert op marktonderzoek waaruit blijkt dat al 11 miljoen Bluetooth chipsets zijn verkocht.

In een vandaag gepubliceerde white paper 'Bluetooth en Wi-Fi' voorspelt Nick Hunn ook dat Bluetooth chipfabrikanten in 2006 in één week net zo veel producten zullen verkopen als 802.11b Wireless LAN (Wi-Fi) specialisten in één jaar. Het wordt daarom tijd dat de twee standaarden een wapenstilstand instellen en realiseren dat ze beide succesvol zijn en elkaar aanvullen.

"Zodra Bluetooth door haar penetratie op handsetgebied een grotere bekendheid krijgt, zal het aantal zakelijke- en consumentenapplicaties voor laptops, PDA's en PC's ook toenemen," zei Hunn.

"De drijvende kracht achter deze groei is de wetgeving met betrekking tot het gebruik van mobiele telefoons in de auto. Op dit gebruik geldt in Duitsland, Australië, New York en binnenkort ook in Nederland al een verbod. De auto-industrie is daarom ook met grote snelheid Bluetooth in het dashboard aan het integreren," voegde hij hier aan toe.

In de white paper belicht Hunn ook de zogenaamde oorlog die zich de afgelopen drie jaar heeft afgespeeld tussen de voorstanders van Bluetooth en Wireless LAN.

"Gedurende deze zogenaamde oorlog hebben analisten en semiconductorbedrijven elkaar proberen te overtroeven door keer op keer nieuwe cijfers aan te kondigen van toegenomen 'chip' verkopen," zei Hunn. "Het probleem bij deze cijfers is dat echte oplossingen normaal gesproken uit meer dan één chip bestaan, namelijk twee of drie chips per product. Hierdoor is een onrealistisch beeld van de marktomvang ontstaan."

Volgens Hunn's opinie is de oorlog tussen Bluetooth en Wi-Fi betwistbaar aangezien beide technologieën uitermate geschikt zijn voor hun individuele taken. Wi-Fi zal worden gebruikt voor toegang tot draadloze netwerken en Bluetooth zal ook in de toekomst een kabelvervanger en een oplossing voor 'personal area networking' blijven.

Een kopie van de white paper, 'Bluetooth en Wi-Fi' is beschikbaar op de website van TDK Systems, http://www.tdksys.com

(359 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems
TDK Systems Europe is een grote producent en aanbieder van media en e-materialen met een wereldwijde omzet van meer dan 6 miljard US dollar. TDK Systems biedt componenten en systeemoplossingen voor alle gebieden van de elektronica-industrie, van RF componenten tot 'telecom protocol stacks'. TDK Systems is een zelfstandig onderdeel van de TDK groep met ontwikkelingscentra in Europa en Japan. Hier worden een reeks van producten voor de in opkomst zijnde draadloze markt geproduceerd, inclusief Bluetooth, 802.11b en HiperLAN/2. Als één van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC kaarten ontwikkelde, is TDK Systems een erkend leider op het gebied van GSM connectiviteit. TDK systems levert haar oplossingen aan de meeste grote GSM telefoonproducenten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Bluetooth PC kaarten en USB adapters zijn de eerste van TDK Systems nieuwe wereldwijde draadloze oplossingen die voldoen aan de Bluetooth 1.1 standaard. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en flexibiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC) en Stebis en in België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksys.com Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Jane Timmermans van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43-3566956Fax: +31 (0) 43-3566955
E-mail: yvonnev/janet@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.comwww.tdksys.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com