Ingezonden persbericht

persbericht

25 maart 2002

MEDIASURFACE ANNONCEERT ONDERSTEUNING SUNONE

Hilversum - Mediasurface, vooraanstaand leverancier van dynamische enterprise content management softwareoplossingen, maakt bekend dat zijn applicatie compatibel is met en ondersteuning zal geven aan de Sun® Open Net Environment SunONE. SunONE is Sun's op standaarden gebaseerde visie op software, architectuur, platform en expertise voor de bouw en deployment van Services on Demand. SunONE richt zich op het bieden van technologische voordelen aan klanten, dankzij de open en evolutionaire benadering. De SunONE omgeving levert kerndiensten zoals directory services, portal services en e-commerce aan ondernemingen.

"De symmetrie tussen Sun s visie op Services on Demand en onze eigen visie op het efficiënte gebruik van geïntegreerde technologie waarmee onze klanten een hoge return on investment behalen, zorgt dat wij een win/win-situatie creëren voor ondernemingen die zich oriënteren op content management software", zegt Jacco van Bennekom, marketing manager bij Mediasurface in Nederland.

De Mediasurface Enterprise Content Management suite werkt nauw samen met het SunONE platform, dat native draait op het Solaris besturingsysteem met Oracle als de repository. Mediasurface ondersteunt tevens J2EE-standaarden voor messaging (JMS), webapplicatieontwikkeling (JSP en servlet), directory-integratie (LDAP) en webservices dankzij de ontwikkeling van SOAP-wrappers op de bestaande en in de praktijk bewezen Java API. In het tweede kwartaal zal het bedrijf een product op de markt brengen dat volledig compatibel is met webservices-standaarden.

"Services on Demand is gericht op het leveren van de juiste informatie op het juiste moment aan de juiste persoon. Effectieve content management is van levensbelang", zegt Aartjan Weegink, solution sales manager van Sun Microsystems in Nederland. "De samenwerking met een vooraanstaand leverancier van dynamische enterprise content management is derhalve een grote stap voorwaarts in de SunONE visie."

"Door gebruik te maken van het SunONE model maken wij het mogelijk content management als een Service on Demand in gebruik te nemen binnen en buiten de onderneming", voegt Van Bennekom toe. "In tegenstelling tot andere producten in dit marktsegment fungeert Mediasurface niet enkel als een repository waarmee content wordt geleverd aan een architectuur als SunONE. Wij stellen de functionaliteit van onze Content Management Engine met zijn Java API beschikbaar als een webservice."

Deze benadering maakt het voor SunONE architecturen mogelijk om in de vorm van een service toegang te verkrijgen tot de functionaliteit over de hele content supply chain van creatie, via beheer tot publicatie. Dit bevestigt opnieuw de waarde van Mediasurface s content management model dat meer dan vijf jaar geleden is ontwikkeld en dat interactie benadrukt als een sleutelelement van een succesvolle oplossing gedurende de hele levenscyclus." Over Mediasurface
Mediasurface is een toonaangevend Europees leverancier van end-to-end applicatiesoftware voor dynamisch content management van websites en nieuwe digitale netwerken. Mediasurface 4.0 biedt klanten een grote mate van content management functionaliteit. Bovendien biedt Mediasurface 4.0 standaard veel integratiemogelijkheden en uitbreidbaarheid en is het bovendien eenvoudig te integreren met bestaande systemen. Mediasurface ondersteunt het volledige gamma van technologische infrastructuren met haar applicatie die alle uitdagingen op het vlak van content management aanneemt. In de praktijk heeft Mediasurface bewezen ruime ROI voordelen te bieden en een korte time to benefit door de mogelijkheid het systeem snel in gebruik te nemen.

Mediasurface heeft het hoofdkantoor in Engeland en is actief in Europa en de Verenigde Staten. De software en diensten van Mediasurface vormen de basis voor meer dan 200 websites van klanten in Europa en de V.S. Tot de klantenkring van Mediasurface in Nederland behoren toonaangevende organisaties als AEGON, Baan, Claritas, Consumentenbond, Gasunie, GTI, Holland Casino, Kluwer Academic Publishers, Management Team en Triodos Bank. Meer informatie is te vinden op http://www.mediasurface.nl. Het telefoonnummer van Mediasurface Benelux is +31 (0)35 6257890. Over Sun Microsystems
Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982, heeft Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW), consequent vastgehouden aan haar visie: The Network is the Computer. Vanuit die visie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die aan de basis staan van internet en intranet, LAN's en WAN's. Oplossingen waarmee klanten wereldwijd hun positie versterken, tot de macht n. Sun is aanwezig in meer dan 170 landen en op het World Wide Web: http://sun.com.

Meer informatie voor de redactie:
Mediasurface B.V.
Jacco van Bennekom
tel. 035 6257890
gsm 06 51 82 23 66
jacco.van.bennekom@mediasurface.com

Potters PR
Monique Potters
tel. 0345 501595
gsm 06 28 88 96 32
monique@potterspr.nl