Politie Gelderland-Midden

Redactionele mededeling

Arnhem, 19 maart 2002

Uitnodiging officiële start Verkeershandhavingsteam

"Een veiliger verkeer spaart levens"

Op 25 maart zal met de slogan "Een veiliger verkeer spaart levens", het officiële startsein worden gegeven voor het verkeershandhavingsteam van de politieregio Gelderland-Midden. Aanwezig bij deze bijeenkomst - die in het politiebureau aan de Snelliusweg in Arnhem wordt gehouden - zijn onder andere hoofdofficier mr.R.D.E. Daverschot en korpschef C.K. Bakker. Tijdens de bijeenkomst zal mr. J. Spee - hoofd landelijk Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie - een toelichting geven over de samenwerking en verantwoordelijkheden van de verschillende partners van het verkeershandhavingsteam. Tevens zullen het ROVG en de projectleider van het VHT, de heer H. Noij een toelichting geven over respectievelijk de verkeersveiligheid in de provincie Gelderland en de middelen die het VHT gaat inzetten om deze in de komende vier jaar te verbeteren.

Het officiële startsein wordt vervolgens op een spectaculaire wijze door mr. J. Spee gegeven. Vanuit een heuse hoogwerker zal een speciaal geprepareerde auto loodrecht naar beneden vallen. Hiermee wordt een frontale botsing met een snelheid van ongeveer 45 km/uur gesimuleerd.

Programma
U wordt van harte uitgenodigd om bij de officiële start aanwezig te zijn. De ontvangst van de genodigden is omstreeks 14.45 uur in het politiebureau aan de Snelliusweg in Arnhem. Daar wordt u opgevangen door de communicatiemedewerkster van het VHT, Marlies Heering. Het programma start om 15.00 uur waarna om omstreeks 16.00 uur op een naastgelegen terrein de officiële openingshandeling wordt verricht. Rond het gebouw staan ook de voertuigen en handhavingsmiddelen van het VHT gepresenteerd. Tevens zijn er diverse medewerkers aanwezig om antwoord op uw vragen te geven en te vertellen over het werk dat zij dagelijks verrichten.

Infomap
Op de bijeenkomst liggen informatiemappen klaar waarin de inhoud van de presentaties en de achtergronden van het Verkeershandhavingsteam zijn te vinden.


---

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Marlies Heering, communicatiemedewerker VHT (026-3763152) of Carla Verhaaf, communicatieadviseur Divisie ExO (026 - 3763221)

Deze mededeling is