Stadsdeel Amsterdam-Noord


* Buurtschouw Markengouw

* Afvalcontrole

15/3/2002 - Buurtschouw Markengouw
Sloten die uitgebaggerd moeten worden, banken die wel een schilderbeurt kunnen gebruiken of speeltoestellen die in slechte staat verkeren. Het zijn problemen die in elke buurt van Noord wel eens voorkomen, maar waar vaak enige tijd overheen gaat voordat ze worden aangepakt. Op dergelijke knelpunten hebben buurtbewoners meestal het beste zicht. Buurt-schouwen geven hen de gelegenheid om de ver-antwoordelijke instanties hierop wijzen.

In de wijk Markengouw, het gedeelte tussen Baanakkerspad, Dijkmanshuizenstraat, IJdoornlaan en Markengouw, vindt een buurtschouw plaats op maandag 25 maart, 13.30 uur, vertrek vanaf de brandweerkazerne Dijkmanshuizenstraat.

Met nadruk willen wij erop wijzen dat klachten die met regulier onderhoud te maken hebben
(bijv. verstopte putten, losliggende tegels, kuilen in stoepen, e.d.) telefonisch gemeld kunnen worden bij de balie van Stadsdeelwerken en Sport, tel. 635 55 00.
De klachten worden dan zo snel mogelijk opgelost. Bewaar deze dus niet tot een schouw.

15/3/2002 - Afvalcontrole
De reinigingsagenten van het stadsdeel Amsterdam-Noord gaan extra afvalcontroles houden (prikacties ) in heel Amsterdam-Noord. De controles vinden plaats op de volgende zondagen:

24 maart
7 april
21 april
en 28 april 2002.

De agenten letten op de wijze van aanbieden van huishoudelijk afval. Bij constatering van foutief aangeboden huisvuil, verwijdert de reinigingspolitie of toezichthouder van het stadsdeel Amsterdam-Noord het huisvuil. De gemaakte kosten van ingezet personeel en materieel worden dan door het toepassen van bestuursdwang bij de aanbieder in rekening gebracht.
De reinigingspolitie kan dan ook proces-verbaal opmaken. De kosten voor toepassing van bestuursdwang bedragen 33,00 per huisvuilzak (opruimkosten).