Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT, 20 MAART 2002

s Middags forumdiscussie over de toekomst van de verslavingszorg

CDA-kamerdelegatie bezoekt De Hoop

Dordrecht Een vijfkoppige kamerdelegatie van het CDA brengt maandag 25 maart aanstaande een bezoek aan Stichting De Hoop, het centrum voor evangelische verslavingszorg en hulpverlening in Dordrecht. Doel van het bezoek is een uitwisseling van gedachten over de verslavingszorg en het Nederlands drugsbeleid. s Middags wordt een forumdiscussie gehouden.

Het bezoek van het CDA vindt plaats in het kader van de komende landelijke verkiezingen in mei. De CDA-delegatie bestaat uit de kamerleden W. van de Camp, S. Buijs, P.J. Biesheuvel, mevrouw C. Jonker en kandidaat-kamerlid S. van Haersma Buma. De Hoop is bezorgd over bepaalde ontwikkelingen binnen de verslavingszorg. Met name het binnen de verslavingshulpverlerning meer en meer loslaten van de doelstelling van een verslavingsvrij leven, wordt door De Hoop kritisch beoordeeld.

s Middags vindt de forumdiscussie plaats. Deze heeft als titel: Heeft de verslavingshulpverlening de hoop opgegeven? Aan de forumdiscussie nemen enkele CDA-kamerleden, de algemeen directeur van De Hoop, T. Stortenbeker, en een cliënt van De Hoop deel.

De Hoop is een door de overheid erkend categoriaal psychiatrisch ziekenhuis voor verslaafden en heeft daarnaast een maatschappelijke opvang voor mensen met psychosociale problemen. Het opvangwerk begon in 1975 met tien plaatsen voor verslaafden. Op dit moment wordt aan ruim 150 personen hulp geboden.

12c508d.gif