Gemeente Rijswijk

Start werkzaamheden 25 maart
Reconstructie Hendrik Ravesteijnplein/Lindelaan

Rijswijk, 19 maart 2002

De gemeente Rijswijk start vanaf maandag 25 maart a.s. met omvangrijke reconstructiewerkzaamheden op het Hendrik Ravesteijnplein en een gedeelte van de Lindelaan. Het gaat hierbij om groot onderhoud aan de weg en het opwaarderen van de winkelomgeving. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd en zullen tot in de zomervakantie voortduren. De werkzaamheden bestaan uit asfalteringswerkzaamheden van de rijbanen, herstratingswerkzaamheden van de trottoirs en de fietspaden, het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers, het vervangen van verkeerslichten en het herstraten van een groot deel van het parkeerterrein op het Hendrik Ravesteijnplein.
Het werkgebied bestaat uit het Hendrik Ravesteijnplein en de Lindelaan gelegen tussen Hendrik Ravesteijnplein en Rembrandtkade. Als gevolg van de werkzaamheden zal voor een lange periode eenrichtingsverkeer op de Lindelaan en het Hendrik Ravesteijnplein worden ingesteld. Per fase zal het weggedeelte waarvoor eenrichtingsverkeer wordt ingesteld verschuiven. Het verkeer vanaf de Haagweg richting Burgemeester Elsenlaan zal over één rijbaan worden geleid. Het verkeer vanaf de Generaal Spoorlaan richting Haagweg wordt omgeleid via de Burgemeester Elsenlaan en de Sir W. Churchilllaan. Speciaal voor de HTM buslijn 23 en Connexxion buslijn 39 zal de Rembrandtkade worden aangemerkt als omleidingsroute. De verkeersdrempels in een deel van de Rembrandtkade zijn hiertoe tijdelijk verlaagd. Gedurende de werkzaamheden zullen er twee korte perioden zijn waarop op rijbaan van de Lindelaan geen verkeer mogelijk is. Deze perioden blijven beperkt tot telkens maximaal 2 dagen.

Fase 1: eind maart tot half mei 2002 - Lindelaan tussen Jan Tooroplaan en Jozef Israëlslaan

Op dit gedeelte van de Lindelaan wordt eenrichtingsverkeer ingesteld. Aan beide zijden van de weg worden de parkeerplaatsen, de fietspaden en trottoirs gereconstrueerd en herstraat. Aan het eind van deze fase zal de Lindelaan voor een korte periode volledig worden afgesloten. Vanaf de Jan Tooroplaan tot aan de Rembrandtkade zal het asfalt van de Lindelaan worden vernieuwd. Overdag zal er worden gefreesd en 's nachts zal het asfalteren plaatsvinden. Na het asfalteren zal dit weggedeelte weer volledig worden opengesteld voor het verkeer.

Fase 2: half mei tot begin juli 2002 - Hendrik Ravesteijnplein tussen Jan Tooroplaan en Burgemeester Elsenlaan

Nu wordt eenrichtingsverkeer ingesteld voor het weggedeelte van de Jan Tooroplaan tot aan de burgemeester Elsenlaan. Ook nu worden aan beide zijden van de rijbaan de parkeerplaatsen, de fietspaden en de trottoirs weer herstraat. Aan het eind van deze fase wordt net als bij fase 1 de rijbaan in één snelle actie van twee dagen geasfalteerd. De rijbaan ter plaatse is dan volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Direct hierna wordt de rijbaan weer vrij gegeven voor het verkeer.

Fase 3: begin juli tot begin augustus 2002 - parkeerterrein Hendrik Ravesteijnplein

Nu is het parkeerterrein voor de winkels van het Hendrik Ravesteijnplein aan de beurt. Een groot gedeelte van het middenvak zal opnieuw worden herstraat. Ook de voetpaden voor de winkels worden dan van een nieuwe tegelbestrating voorzien. Verder worden twee eilanden met ondergrondse afvalcontainers geplaatst.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.