Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-03-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.55 uur

Bromfietser krijgt bekeuringen

AMERSFOORT- Op zondagavond omstreeks 21.05 uur zagen agenten een bromfiets rijden met twee opzittenden zonder valhelm. De agenten wilden de jongens controleren op de Liendertseweg. De bestuurder van de bromfiets had hier kennelijk andere gedachten over en reed met hoge snelheid weg. De achtervolging werd ingezet. De bromfietser reed met hoge snelheid door de brandgangen waardoor de achtervolgende agenten hem kwijt raakten. Op de Lijsterstraat werd de bestuurder weer gesignaleerd, nu echter zonder passagier. Kort hierop kon de 15-jarige bestuurder worden klemgereden. Op het bureau kreeg hij verschillende bekeuringen voor oa. rijden met een te groot vermogen, rijden op een bromfiets onder de 16, rijden zonder helm en rijden zonder verzekering.

Autoinbreker aangehouden

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd omstreeks 11.00 uur een man aangehouden welke vermoedelijk had ingebroken een in auto. Een getuige had gezien dat een 33-jarige man uit Utrecht had ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan het Sint Jorisplein. De getuige waarschuwde parkeercontroleurs die in de omgeving liepen. De achtervolging werd te voet ingezet en de man werd op de Hellestraat aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Overval op winkel

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werd een overval gepleegd op een winkel aan de Noordewierweg. Na de overval werden twee mannen aangehouden.

Omstreeks 08.10 uur kwamen vier mannen de winkel binnen en bedreigde het aanwezig personeel met een vuurwapen. Een van de personeelsleden wist een kantoor in te vluchten en belde de politie. De overvallers gingen er vervolgens vandoor. De politie ging op zoek naar de daders. De politie had een goed signalement doorgekregen en enkele uren later kon een 27-jarige man uit Amersfoort worden aangehouden in zijn auto op de Vasco da Gamalaan in Amersfoort. De man is ingesloten voor verhoor. Niemand raakte bij de overval gewond. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van Eemland zuid onder telefoonnummer 0900-8844.