Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.10 uur

Verdachten van beroving aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft zondagmiddag vier verdachten van een beroving aangehouden. Het betreft een 19-jarige inwoner van IJsselstein, 23-jarige Nieuwegeiner en twee inwoners van Amsterdam van 21 en 29 jaar.

De melding van de beroving kwam rond om 17.10 uur bij de meldkamer van de politie binnen. Bij de tramhalte Fokkesteeg werden de agenten aangesproken door twee jongens, die vertelden dat zij door vier mannen van hun mobiele telefoons en discman waren beroofd. De daders zouden richting het park Geinoord gelopen zijn. Bij de kinderboerderij werden vier verdachten gezien, waarna op de tramhalte Merwestein de aanhoudingen plaatsvonden. Het viertal zit nog vast voor verhoor.

Dronken man trekt de aandacht

HOUTEN Een 33-jarige inwoner van Houten trok zondagavond de aandacht van de politie door al claxonerend voorbij te rijden.

De agenten wilden hem op zijn gedrag aanspreken en reden achter de man aan. De inwoner van Houten verhoogde hierop zijn snelheid en zette uiteindelijk zijn voertuig op de Spoorhaag tot stilstand. Hij had geen rijbewijs bij zich. Vervolgens wilde hij plotseling weglopen. Toen de agenten hem wilden aanhouden, begon hij te slaan. Hierop werd hij geboeid.

In het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat hij teveel alcohol had genuttigd (1,1 promille). Daarvoor moet hij zich verantwoorden voor de rechter. Tevens kreeg de man een boete voor het niet tonen van het rijbewijs en het negeren van een stopteken.