---

Ministerie van Defensie



---

City-Pier-City loop

Topsporters doen het goed bij Defensie

25-03-2002

Luitenant ter zee-3 Dennis Meijer heeft zondag (24 maart) zilver gewonnen op het Grand Prixtoernooi in Ostia, nabij de Italiaanse hoofdstad Rome. In de kustplaats moest de judoka in de klasse tot 73 kilogram alleen capituleren tegen de wereldkampioen Madelloni (Italie). Met deze prestatie heeft Dennis een plaats veroverd bij de civiele Europese kampioenschappen die volgende maand worden gehouden.

Dennis Meijer is in het bezit van een topsportcontract bij de Koninklijke Marine. Hij zal net als luitenant Mark Huizinga (luchtmacht), wachtmeester Claudia Zwiers (marechaussee), en luitenant Danielle Vriezema (landmacht) komend weekeinde uitkomen op de Grand Prix in Rotterdam.
Ook een andere topsporter was dit weekeinde succesvol. Schermster Sonja Tol, luitenant ter zee-2 bij de Koninklijke Marine, eindigde als tiende op het sterk bezette toernooi van Saint Maur (Frankrijk). De degenschermster werd met klein verschil (13-15) verslagen door de Canadese Sherraine Schalin-Mackay.

Zaterdag werd ook de 28e editie van de Haagse City-Pier-City-Loop gelopen. Er verschenen in totaal 15.000 deelnemers aan de start die de halve marathon (21 km) of de ¼ marathon (10 km) liepen. Onder de deelnemers een flink aantal bekende en minder bekende Defensie-medewerkers en autoriteiten van de vier krijgsmachtdelen. Op de foto (met band om het hoofd) de Bevelhebber der Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Van Baal. (Foto: Peter Wiezoreck)