Snelheidscontrole Zevenhuizen (D2)
De politie heeft op zaterdag 23 maart tussen 17.50 en 18.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de Zuidplasweg. Van de 643 passanten waren er 41 in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 114 km/u terwijl de toegestane snelheid 80 km/u is.

Bromfietscontrole Gouda (D2)
De politie heeft op maandag 25 maart op twee lokaties een bromfietscontrole gehouden. Er werd van 07.30 tot 09.15 uur gecontroleerd op de Bodegraafsestraatweg en op de Bloemendaalseweg/Ridder van Catsweg. Op de Bodegraafsestraatweg werden 21 brom/snorfietsen gecontroleerd. 14 personen kregen een bekeuring voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Een persoon kreeg een bekeuring voor het niet rijden op het fietspad.
Op de Bloemendaalseweg/Ridder van Catsweg werden ongeveer 40 brom/snorfietsen gecontroleerd. Tien personen kregen een bekeuring voor het overschrijden van de constructiesnelheid, tien voor het rijden in de geslotenverklaring van de Bloemendaalseweg, één voor het rijden zonder de helm en één voor niet goed werkende remmen.Tevens werden bij de controle vijf automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

--- einde berichten