Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 26-03-2002
Persberichten dinsdagmorgen 26 maart 2002 Bert Peters 06-53238059

Aanrijding letsel

Valthe. Ontstond er gistermiddag ter hoogte van een tuincentrum aan de Exloërweg een aanrijding tussen twee autos. Een 47-jarige bestuurster die over de Exloërweg uit de richting van Exloo in de richting van Valthe reed botste op een 45-jarige tegenligster die af wilde slaan de oprit van het tuincentrum in. Uit haar verklaring bleek dat verkeerd inschatten en de laagstaande zon de oorzaak was geweest. De 47-jarige bestuurster werd door de brandweer uit haar auto geknipt en met rug- en nekklachten naar het Scheperziekenhuis te Emmen overgebracht.

Alcomobilist

Emmen. Bij een gisteravond op de Brinkenweg gehouden verkeerscontrole werd een 52-jarige vrouw aangehouden omdat zij te veel alcohol genuttigd had. Tijdens de ademanalyse op het bureau constateerde de politie een alcoholpromillage van 580 ugl. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en zij ging met een dagvaarding huiswaarts.

Woninginbraak

Assen. Ontdekte de bewoner van een etagewoning aan de Burgemeester Agterstraat dat er ingebroken was in zijn woning. Bij de inbraak die gepleegd moet zijn tussen 15.00 en 22.15 uur wist men via het inslaan van een ruitje van de voordeur binnen te komen. Uit de woning werden 4 spijkerbroeken, 3 truien en een kleurentelevisie weggenomen. Mogelijk is er nog meer weg. Schadebedrag is onbekend.

Winkeldiefstal

Assen. Werd gistermiddag een 16-jarig meisje aangehouden terzake diefstal van een boek uit de bibliotheek aan het Forum. Uit het betreffende boek scheurde zij twee streepjescodes om zodoende veilig door het beveiligingspoortje te lopen. Deze ging echter af. Ze verklaarde geen geld te hebben om het boek te lenen. Er werd een HALT proces-verbaal opgemaakt. Schadebedrag 11.30 euro.

Emmen. Gistermiddag nam een 41-jarige vrouw bij een winkel aan het Mondriaanplein 11 kledingstukken mee zonder te betalen. De vrouw had de kleding in een speciaal van aluminiumfolie geprepareerde tas gestopt. Het was haar bedoeling om vervolgens ongemerkt door de beveiligingspoortjes te lopen. Het alarm ging echter af waarna ze door de politie aangehouden werd. Bij onderzoek bleek dat ze in het bezit was van twee speciaal geprepareerde tassen. Tevens bleek dat ze voor 113 euro aan kleding had weggenomen. Na verhoor en met een politietransactie werd ze heengezonden.

Autobranden.

Assen. Afgelopen nacht zijn twee geparkeerde autos aan de Schaperstraat door onbekende oorzaak volledig in vlammen opgegaan. Een van de autos stond ten tijde van de brand nagenoeg tegen de gevel van twee woningen aan de Thorbeckelaan. Van beide woningen zijn enkele ruiten tengevolge van de hitte gesprongen. De twee autos zijn tengevolge van de brand spontaan gaan rijden. Een derde naast deze autos geparkeerde auto kon door een bewoner verplaatst en zodoende gered worden. Wel liep deze auto schade op. De politie houdt rekening met brandstichting.

Woningbrand

Kerkenveld. Afgelopen nacht vatte een woning aan de Talensstraat vlam. De 49-jarige bewoner ontdekte vroegtijdig de brand en is via het dak naar buiten geklommen. Hij werd in verband met ademhalingsproblemen ten gevolge van ingeademde rook naar het Bethesda ziekenhuis overgebracht. Door snel optreden van de brandweer Zuidwolde kon de woning gered worden. Mogelijk is de brand ontstaan door de televisie die in de woonkamer op de standby knop stond. Schadebedrag is nog onbekend.

Installatie plaatsvervangend korpschef

Morgen, woensdag 27 maart, zal om 16.00 uur in de Hertenkamp te Assen Oscar Dros worden geïnstalleerd als Directeur Politie, tevens plaatsvervangend korpschef van ons korps. De korpsbeheerder, mevr. D. van As Kleijwegt, zal hem officieel welkom heten en installeren.

De pers wordt van harte uitgenodigd bij deze installatie aanwezig te zijn. Vooraf aan deze bijenkomst zal in de Hertenkamp een persmap beschikbaar zijn met informatie over Oscar Dros.

Vanaf volgende week begint Oscar in ons korps en hij zal de eerstkomende tijd voornamelijk gebruiken om zich te oriënteren.