Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 26-3-02.

Auto gestolen.
In het afgelopen weekend werd vanaf de Van der Duijn van Maasdamstraat te Lunteren, een grijze VW Golf met het kenteken LH-67-TB, gestolen.

Verontreinigd wegdek.
Ter hoogte van het nieuwe benzinepompstation op de Rijksweg 224 te Ede kon de politie gisterenmorgen voorkomen dat het wegdek over een grote afstand met kalvermest besmeurd zou raken. De mest lekte uit de tank van een rijdende vrachtauto. Bijtijds kon de politie deze auto aan de kant zetten. Ter plaatse bleek de 22 jarige bestuurder uit Nunspeet vergeten te hebben een klep te sluiten.

Signalement van een dief.
Getuigen wisten gisterenmorgen te melden dat zojuist een dief op heterdaad was betrapt toen hij een step uit een schuur van een woning op de Jagermeester trachtte te stelen. De relatie tussen het stelen van een step en het signalement van de dief was nogal apart. Het zou gaan, zo wisten de getuigen te melden, om een man die mank liep en ook nog eens een kromme arm zou moeten hebben. Voorts zou de man met een splaakgeblek behept zijn. Ondanks dit scherpe en opvallende signalement kon de dader niet meer getraceerd worden.

Insluiping.
In een kantoorgebouw op de Rubenstraat vond maandagavond een insluiping plaats, waarbij de dader zich vooraf hadden laten insluiten in het pand. Ondanks het feit dat de dief allerlei gestolen computerspullen nabij de ingang had klaargezet, verdween hij zonder zijn buit mee te nemen.

Aanrijding met wild zwijn.
Op de Arnhemseweg te Otterlo net voor de bebouwde kom, vond gisterenavond een aanrijding plaats tussen de auto van een 41 jarige man uit Lelystad en een plotseling de weg oprennend wil zwijn. De auto werd door de botsing zwaar beschadigd. Het zwijn overleefde de aanrijding niet. Einde berichten.

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286