Korps: Flevoland, plaats: District Noord 26-03-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Bernadet Timmer, 06-22779361

Weedplantage geruimd
URK - Maandagmorgen is in een pand aan het Westgat een hennepplantage geruimd. Na een aantal meldingen over het vermoeden van een weedplantage bereidde de politie een inval voor in het pand, dat bij een inbraak beschadigd was. Daarbij is een 31-jarige man uit Ermelo aangehouden, wiens mobiele telefoon in het pand werd aangetroffen. Onduidelijk is nog, of hij deze telefoon heeft verloren bij de inbraak in het pand. Bij de ruiming is een onbekend aantal weedplanten en de nodige apparatuur in beslag genomen. Ze zullen worden vernietigd.

Aanhoudingen na ruzie
LELYSTAD - Twee mannen uit Lelystad van respectievelijk 26 en 27 jaar zijn maandagavond aangehouden na een ruzie aan de Neringweg. De 26-jarige was geslagen door de 27-jarige waarna ze elkaar over en weer beschuldigden van bedreiging. Beide verdachten kenden elkaar al langer; de oorzaak van de ruzie lag in de privésfeer. Na behandeling van de hoofdwond van de 26-jarige door GGD-ambulancepersoneel ter plaatse, zijn beide verdachten aan het politiebureau gehoord.

EMMELOORD - Na een melding van een vernielingen van een woning aan het Skagerrak is maandagavond een 34-jarige man uit Sneek aangehouden. De man verkeerde onder invloed en wilde de woning van de ouders van zijn vriendin binnen. Uiteindelijk kon de man worden overgehaald om terug te keren naar het huis van zijn vriendin aan de Pallasstraat om een en ander uit te praten. Daar liep de situatie echter ook uit de hand, waarna hij alsnog naar het bureau is gebracht en ingesloten voor verhoor.

Aanhouding na vlucht
LELYSTAD - Een 27-jarige man uit Lelystad is maandagmorgen aangehouden wegens bezit van een valse verblijfsvergunning. Bij een controle van de arbeidsinspectie bleek dat de vergunning die de man had aangeleverd bij de administratie van het uitzendbureau, vals was. Toen de man zich meldde bij het uitzendbureau en de gewaarschuwde politie zag, vluchtte hij het nabijgelegen bosperceel in. Even later werd hij alsnog aangehouden in de Platinastraat. De man verzette zich, en is geboeid overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten. Binnenkort begint zijn uitzettingsprocedure.