AutoRai

26-3-2002

PT Street Cruiser kort na introductie al in de showroom

Op de Autosalon van Genève introduceerde Chrysler de PT Street Cruiser. Nu al staat het exclusieve model bij de Nederlandse dealers.

De PT Street Cruiser is de eerste van een reeks speciale uitvoeringen, die officieel de naam PT Street Cruiser Series 1 draagt. De auto is gebaseerd op de Limited-uitvoering van de PT Cruiser en is voorzien van een aantal opvallende extras.

Inca Gold
De PT Street Cruiser is gespoten in de kleur Inca Gold, vrijwel dezelfde kleur als de in 1998 getoonde Pronto Cruiser concept car. Ook opvallend zijn de verchroomde, 16 vijfspaaks lichtmetalen velgen en de unieke Street Cruiser Series 1-badge op de achterklep. De stoelen zijn bekleed met licht- en donkergrijs leder met gele inzetten op zitting en rugleuning, op de vloer liggen luxe vloermatten met geel Street Cruiser-logo en dashboardpanelen in Inca Gold maken het interieur af.

Rijke uitrusting
De Street Cruiser Series 1 is standaard onder meer voorzien van ABS met elektronische traction control, airconditioning en Speed Control. Onder de motorkap huist een 2.0 liter benzinemotor met een vermogen van 104 kW (141 pk). Er komen maximaal zestig exemplaren in Nederland op de markt, waarbij keus is uit een handgeschakelde versnellingsbak of een AutoStick, een sequentiële automatische transmissie. De PT Street Cruiser staat in de prijslijst vanaf 29.905,-.

Naast deze speciale PT Street Cruiser is de PT Cruiser er in diverse andere uitvoeringen, waarbij keus is uit een 2.0 benzinemotor en een 2.2 common rail dieselmotor, handgeschakeld of met automaat. Vanaf 2004 wordt het programma bovendien aangevuld met de PT Cruiser Cabrio. De PT Cruiser is reeds leverbaar vanaf 22.360,-. www.chrysler.nl