APS

Nieuwe VMBO-opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid

Persbericht

26 maart 2002

Nieuwe vmbo-opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid

Scholengemeenschap Echnaton in Almere, het Gelders College in Arnhem en het Thorbecke in Rotterdam namen het initiatief voor een nieuwe vmbo-opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid. Zij willen leerlingen die de sportklas (1e en 2e leerjaar) doorlopen hebben, een passend vervolg bieden in de bovenbouw van het vmbo. Dit initiatief is opgepakt door het Ministerie van OC&W in de vorm van een landelijk ontwikkelproject. Naast de drie scholen nemen nog vijf scholen voor vmbo, de betrokken landelijke organen beroepsonderwijs (ECABO en (OVDB) en het Instituut voor leerplanontwikkeling (SLO) deel. De projectleiding voert het APS.

De officiële start van het project vindt plaats op donderdag 28 maart 2002 om 15.30 uur in de Eenhoorn te Amersfoort.

De nieuwe vmbo-opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid moet leerlingen met affiniteit voor bewegen een aantrekkelijk en uitdagend programma bieden zowel in de basis- en kaderberoepsgerichte als de gemengde leerweg, met goede doorstroommogelijkheden naar vervolgopleiding en arbeidsmarkt.
Het ontwikkelproject start in september 2002 in het derde leerjaar van de drie scholen. In september 2003 volgen de vijf andere scholen. Na evaluatie en afronding van het project kan de opleiding dan aangeboden worden in het reguliere vmbo.

Noot voor de redactie,