Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 26-03-2002 Mediaberichten 26 maart (18.10 uur / laatste berichten)

TEGELEN Hennepkwekerij ontmanteld

TEGELEN De politie heeft dinsdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen in twee schuren op de Broekveldweg. De politie heeft ruim 400 planten in beslag genomen en diverse kwekerijbenodigdheden, waaronder achttien lampen. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De 26-jarige Tegelse eigenaar van de schuren meldde zich later die middag bij de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

KONINGSBOSCH Ongeval

KONINGSBOSCH Bij een ongeval op de Haverterstraat is maandagmiddag rond 15.00 uur een 75-jarige man uit Koningsbosch ernstig gewond geraakt. De man was met een tuinfrees aan het werk in zijn tuin. Vermoedelijk is de frees tegen een ijzeren paaltje gereden en achterovergeslagen, waardoor de man ten val kwam. Vervolgens is de frees over het been van de man heen gereden. Hij is ernstig gewond, per helikopter, overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht.

LIMBURG-NOORD - 483 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft bij snelheidscontroles in Swartbroek, Venray, Weert en Velden 483 bekeuringen uitgedeeld.

SWARTBROEK - Op de Ittervoorterweg zijn maandagmiddag zeventien automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 223 gecontroleerde voertuigen is niet bekend. Ter plaatse is maximaal 80 km/uur toegestaan.

VENRAY - Op de Noordsingel zijn maandagmiddag 72 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 815 gecontroleerde voertuigen bedroeg 74 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 92,00.

WEERT Op de Diesterbaan zijn dinsdagmorgen 58 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van 280 gecontroleerde voertuigen is niet bekend. Ter plaatse is maximaal 50 km/uur toegestaan. Op de Kempenweg zijn dinsdag 268 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1970 gecontroleerde voertuigen bedroeg 92 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 245,00.

VELDEN Op de Rijksweg zijn dinsdag 68 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1140 gecontroleerde voertuigen bedroeg 76 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 115,00.

LIMBURG-NOORD 40 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij verkeerscontroles in America, Horst en Weert 40 automobilisten bekeurd.

AMERICA Op de Midden Peelweg zijn maandag vijftien automobilisten bekeurd. Bij de controle zijn bekeuringen opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (6), te hard rijden (6) en diverse andere overtredingen (3).

HORST Op de Stationsstraat zijn maandagavond zestien automobilisten bekeurd. De bekeuringen zijn uitgedeeld voor te hard rijden (14) en overige overtredingen (2).

WEERT Op de Ringbaan Noord zijn dinsdagmorgen negen automobilisten bekeurd voor rijden door rood licht.

VENLO Winkeldief aangehouden

VENLO De politie heeft dinsdagmiddag op de Vleesstraat een 47-jarige man uit Venlo aangehouden voor winkeldiefstal. Hij wilde uit een winkel aan de Vleesstraat zonnebrillen meenemen zonder te betalen. Hierbij werd hij door winkelpersoneel betrapt. De waarde van de zonnebrillen bedraagt enkele tientallen euros. De zaak wordt met snelrecht afgehandeld.