Ingezonden persbericht

Leontien clinics voor meiden 2002

ROTTERDAM Rotterdam Cycling start op woensdagmiddag 27 maart om 14.00 uur weer met de Leontien clinics. Op het Leontien van Moorselparcours aan de Landscheiding 101 in Rotterdam zullen meisjes van Rotterdamse basisscholen en scholen uit het voortgezet onderwijs voor het tweede jaar achtereen met steun van de gemeente Rotterdam, de dienst Recreatie Rotterdam en Rotterdam Topsport de gelegenheid worden geboden om kosteloos kennis te maken met de wielersport.

Gezien de grote respons en het succes in 2001 overhandigden de drie partners in de persoon van sportwethouder Nico Janssens om Leontien Zijlaard-Van Moorsel en Rotterdam Cycling in december tijdens Finish 2001 een cheque ter waarde van 160 gulden, waardoor uitvoering van de clinics tot en met 2004 is gegarandeerd. Daarmee profileert Rotterdam zich nog nadrukkelijker als de wielerstad van ons land.

Naast een tijdrit, een hindernisbaan, uitleg van mecaniciens en soigneurs mogen meisjes tijdens de clinic ook een half uur vragen stellen aan drievoudig Olympisch kampioene van Sydney, Leontien Zijlaard-Van Moorsel of een van de andere renster van Farm Frites-Hartol of Ton van Bemmelen Sports-Novilon. Iedere deelneemster ontvangt voor aanvang een speciaal T-shirt plus een bidon met sportdrank. Na afloop krijgen alle meisjes ook een diploma en een poster van de wielerploegen waarop de handtekeningen van de aanwezige rensters kunnen worden verzameld.

In verband met drukke wielerkalender kan Leontien Zijlaard-Van Moorsel in 2002 niet alle bij clinics van Rotterdam Cycling aanwezig zijn.

Gelieve dit overzicht niet met de aanwezige rensters te publiceren. De onderstaande namen staan voor Madeleine Lindberg, Mirjam Melchers, Elsbeth Vink, Kirsty Robb, Sandra Missbach, Sissy van Alebeek, Soraya Bartels, Catharina Mulders, Anouska van der Zee, Arenda Grimberg, Ellen de Weert, Caroline Slikker, Wendie Kramp, Suzanne de Goede, Daphny van den Brand, Sonja Pfister-Van Kuik en Saskia Kaagman.

DatumRenstersReserve
27-03Leontien,Madeleine,Mirjam,Elsbeth,KirstyMiesi 03-04Leontien,Madeleine,Mirjam,Elsbeth,Kirsty,Arenda 15-05Leontien,Sissy,Soraya,Catharina,AnouskaCaroline 29-05Sissy,Daphny,Soraya,Catharina,EllenWendie
19-06Leontien,Daphny,Wendie,Christa,SuzanneEllen
11-09Leontien,Anouska,Sonja,Ellen,WendieCatharina
18-09Leontien,Anouska,Sonja,Christa,SuzanneDaphny
02-10Sissy,Caroline,Saskia,Miesi,ArendaSonja

Ardie den Hoed
adenhoed@euronet.nl