KLM

02/012

HERDENKING ONGEVAL TENERIFE

HEEMSTEDE, 18 maart 2002 Op 27 maart 2002 is het 25 jaar geleden dat tijdens de vliegramp op Tenerife alle 248 inzittenden van een Boeing 747 van KLM om het leven kwamen. De Stichting Nabestaanden Slachtoffers Tenerife heeft het initiatief genomen deze ingrijpende gebeurtenis te herdenken. Deze Stichting en KLM organiseren gezamenlijk een bijeenkomst voor betrokkenen bij dit ongeluk.

Deze bijeenkomst, die op verzoek van betrokkenen een niet openbaar karakter heeft, wordt op woensdagmiddag 27 maart a.s. in het RAI Internationaal Congrescentrum te Amsterdam gehouden. Doel van de bijeenkomst is om de gebeurtenissen van 27 maart 1977 en de periode daarna te herdenken en om betrokkenen de gelegenheid te bieden deze gebeurtenissen verder te verwerken. Nabestaanden en andere betrokkenen zijn via dagbladadvertenties uitgenodigd zich voor de bijeenkomst aan te melden. Ruim 700 personen hebben van deze mogelijkheid inmiddels gebruik gemaakt.

Tijdens het formele gedeelte van de bijeenkomst houden sprekers van de Stichting en de KLM-Directie korte toespraken en verzorgt predikant Jelle van Nijen een overdenking. Het programma omvat verder muzikale intermezzo's en een moment van stilte. Na het formele deel van de herdenking is er een informeel samenzijn van de aanwezigen. Op de ochtend van 27 maart a.s. leggen bestuursleden van de Stichting en directieleden van KLM een krans bij het Tenerife-monument op de begraafplaats Westgaarde in Amsterdam.

Gezien het karakter van de herdenkingsactiviteiten verzoeken de Stichting Nabestaanden Slachtoffers Tenerife en KLM de pers zich op 27 maart a.s. terughoudend op te stellen. Het ANP zal ten behoeve van de pers verslag doen van het formele gedeelte van de bijeenkomst; de overige pers heeft geen toegang tot de bijeenkomst.

Stichting Nabestaanden Slachtoffers Tenerife, Postbus 222, 2100 AE Heemstede www.herdenking-tenerife.org

Koninklijke Luchtvaart Maatschappij nv