Blauw New Media



----------- PERSBERICHT ----------------

Blauw zet groeitrend door en realiseert een groei van 9% in netto omzet over 2001 en verbetering van het bedrijfsresultaat

De bruto omzet van Blauw Group is, ten opzichte van 2000, in 2001 met ruim 7% gegroeid, tot 7,3 miljoen, waarbij naast de uitbreiding van de marktpositie in de traditionele marktgebieden als ICT/telecom, financiële dienstverlening en e-business, de resultaten in nieuwe speerpuntmarkten (waaronder overheid/non-profit) en nieuwe producten (waaronder Opinieland, Reputatie Quotiënt en diverse call-center diensten) aan de groei hebben bijgedragen. Door de steeds verder toenemende inzet van datacollectie via online panels (www.opinieland.nl ) is de netto omzet ten opzichte van 2000 harder gegroeid (+9%) dan de toename in bruto omzet.

Ondanks een aanpassing in de organisatie structuur van Blauw Research in oktober 2001, waarbij Blauw Research is ingedeeld in vier Business Units (Blauw Geïnitieerde Produkten, Beleid & Strategie, Marketing Research en Kwalitatief Onderzoek), ondersteund door een Service Bureau en een team van Markt Managers en een aanzienlijke investering in de ontwikkeling en exploitatie van online onderzoek is het bedrijfsresultaat met ruim 0,26 miljoen verbeterd en is het jaar 2001 winstgevend afgesloten.

Over 2002 verwacht Blauw wederom een sterke toename in groei van de omzet, waarbij de in 2001 ingezette optimalisatie, zal resulteren in een sterke toename van het bedrijfsresultaat, in zowel absolute zin als in relatie tot de omzet.


---

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Lejo Duivenvoorde
lejod@blauw.com
0031-10-4000900
Blauw Research BV

Over Blauw: Blauw Research is het snelst groeiende onderzoeksbureau in Nederland met 90 medewerkers en een omzet van 7 mln. Euro. Internet staat centraal in de strategie van Blauw, een full-service onderzoekspartner op het gebied van klant- en medewerkerrelaties, corporate image, merk-, en communicatievraagstukken en (nieuwe) media. Blauw is vooral actief in de IT-markt, telecommunicatie, financiële services en e-business.

Disclaimer: "Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies." © Blauw Research 2001