Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-03-2002 2e Persbericht 27 maart 2002

Eindhoven: Auto onder trein
Woensdagmorgen om 8.15 uur is op de spoorwegovergang aan de Oude Urkhovenseweg een auto door een trein geschept. De bestuurster een 44-jarige Geldropse moest vanwege het verkeer op het spoor stoppen. Op dat moment gingen de spoorbomen dicht. Het lukte de vrouw niet meer om haar auto achteruit te rijden. Ze stapte uit de auto. De naderende trein kon niet meer stoppen en schepte de auto. Niemand raakte gewond. De passagiers van de trein zijn met bussen verder vervoerd.

Eindhoven: Verkeersongeval
Een 37-jarige vrouw uit Eindhoven is woensdagmorgen om 9.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Europalaan en Veldmaarschalk Montgomerylaan. Een 14-jarig meisje uit Nuenen reed via het fietspad langs de Montgomerylaan. Ze reed tijdens rood licht de kruising op. Ze werd aangereden door de 37-jarige motorrijdster. Zij werd met een beenbreuk en schaafwonden naar het Maximá Medisch Centrum in Eindhoven gebracht.

Eindhoven: Zakkenroller gepakt
Woensdagmiddag rond 14.30 uur heeft een oplettende 20-jarige Eindhovense een 21-jarige vrouw uit Bulgarije aangehouden. Dat gebeurde in een kledingwinkel aan de Rechtestraat. Zij zag hoe de Bulgaarse de portemonnee van een 18-jarige vrouw uit Heibloem rolde. Ze waarschuwde het slachtoffer dat haar portemonnee uit haar rugzak gestolen werd. De Bulgaarse probeerde nog weg te komen en de gestolen portemonnee weg te gooien. Eenmaal angehouden bleek ze ook nog de gsm van de Heibloemse gestolen te hebben. De vrouw is overgedragen aan de politie. Ze is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Woensdag heeft de politie op vier plaatsen in de stad verkeerscontroles gehouden waarbij speciaal werd gelet op het dragen van de autogordel. De politie controleerde tussen 10.00 en 16.30 uur op het Winkelcentrum Woensel, de Sterrenlaan, de Rode Kruislaan en de Mercuriuslaan. Maar liefst 68 automobilisten gingen op de bon omdat ze de autogordel niet droegen.

Helmond: Jeugdige verdachten aangehouden
Woensdagmorgen rond 11.30 uur zijn op het Stationsplein twee 15-jarige jongens uit Hel-mond aangehouden. Een getuige betrapte ze op heterdaad terwijl ze bezig waren om fietssloten open te breken. De gewaarschuwde politie hield de twee aan. Ze zijn ingesloten.

Helmond: Verkeerscontrole
Woensdag tussen 14.15 en 16.15 uur heeft de politie in de Nachtegaallaan een verkeerscontrole gehouden waarbij speciaal gelet werd op het dragen van de autogordel. Vierentwintig automobilisten gingen op de bon omdat ze geen autogordel droegen.

Helmond: Diefstal auto
Woensdag overdag is in de Smalstraat in Helmond een grijze Volkswagen Sirocco GTI met het kenteken PN-BS-67 gestolen.

Best: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 10.30 en 13.00 uur is op de Eindhovenseweg Zuid een snelheidscontrole gehouden. 1292 voertuigen zijn gecontroleerd. 124 daarvan reden sneller dan 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 154 km/u.

Son: Inbraak supermarkt
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een supermarkt aan de Amerikalaan in Son. Het hekwerk werd opengeslepen en een deur bij het bedrijf werd opengebroken. Het magazijn en de kantoren werden doorzocht. De dieven hebben een nog onbekende hoeveelheid sigaretten buit gemaakt. Op verschillende plaatsen binnen het bedrijf werd het alarm onklaar gemaakt. In de buurt, op de hoek Amerikalaan en Brabantlaan en op de hoek Amerikalaan en Afrikalaan zijn door de inbrekers, voor de inbraak, twee telefoonkasten vernield. Alle kabels van de telefoonkasten werden doorgeknipt.

Budel: Snelheidscontroles
Woensdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur heeft de politie op de Randweg Oost een snelheidscontrole gehouden. Er werden 900 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 134 sneller dan de toegestane 80 km/u. De snelste auto reed 134 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Op de Midbuulweg werd woensdag tussen 14.30 en 15.30 uur met een lasergun de snelheid gecontroleerd. Vijf automobilisten kregen een bon. De snelste reed 71 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Maarheeze: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur is in de Moonslaan een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 550 voertuigen, waarvan er 158 te snel reden. De snelste reed 85 km/u. Er is maximaal 50 km/u toegestaan.

Cranendonck: Stroper gepakt
Woensdagmiddag rond 16.15 uur hebben agenten van de politie van Cranendonck een 63-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Hij werd op heterdaad aangehouden nadat hij een reestrik controleerde. De reestrik was geplaatst in een bosperceel aan de Kluizerweg ter hoogte van Leenderstrijp. Jachtopzieners van de wildbeheereenheid Baronie van Cranendonck lokaliseerden de strik en namen om beurten met de politie post in. Vandaag liep de man tegen de lamp. Hij bekende dat de strik van hem was. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heeze: Hennepkwekerijen
Woensdagmorgen zijn in drie woningen aan het Lambrekven hennepkwekerijen aangetrof-fen. De 2210 aangetroffen planten met de daarbij behorende apparatuur en goederen zijn inbeslaggenomen en afgevoerd. De stroom werd illegaal afgetapt. Een 41-jarige bewoner is aangehouden en voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Reusel-De Mierden:Verkeersongeval
Een 18-jarige automobilist uit Hooge-Mierde is woensdagmiddag om 14.00 uur gewond geraakt toen hij plotseling moest uitwijken voor een tegenligger die midden op de weg reed. De 18-jarige reed op de Koestraat richting Lage Mierde. Een blauwe stationwagon kwam uit tegengestelde richting en reed midden op de weg. De 18-jarige week uit, verloor de macht over het stuur en kwam tegen een boom terecht. Hij is met schouderletsel naar het St Elisabeth ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Geldrop: Roodlichtcontrole
Woensdagmorgen is op de kruising Bogardeind Emopad Houterbrugweg een roodlicht-controle gehouden. 6 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht.

Beek en Donk: Autogordelcontrole
Woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur heeft de politie in de Koppelstraat een autogordelcontrole gehouden. Acht automobilisten gingen op de bon omdat ze hun gordel niet droegen.

Geldrop: Diefstal auto
Woensdagmiddag is op de De Meent in Geldrop een rode Volkswagen Passat met het kenteken JG-XL-61 gestolen.

Nuenen: Snelheidscontroles
Woensdag tussen 11.00 en 13.00 uur heeft de politie in de Vallestap in Nuenen de snelheid gecontroleerd van 447 voertuigen. Daarvan reden er 35 te snel. Er is 50 km/u toegestaan. De snelste reed 83 km/u. In de Broekdijk werd tussen 14.30 en 16.30 gecontroleerd. Daar gingen 14 automobilisten op de bon. Er is 80 km/u toegestaan. De snelste reed hier 116 km/u.