27 maart 2002, 17.00 uur: Statencommissie Algemene en Economische Zaken

Plaats: Provinsjehûs, Tweebaksmarkt 52, Leeuwarden Secretaris: G. Kraak, tel. 058 292 56 18, e-mail: g.kraak@sis.fryslan.nl

Hoofdpunten

- Projectvoorstellen 1ste tender 2002 Sociaal-economisch Budget Aan de commissie is een voorstel van Gedeputeerde Staten voorgelegd betreffende het al dan niet toekennen van een bijdrage aan projectvoorstellen die in het kader van de Verordening Sociaal Economisch Beleid zijn ingediend. De commissie wordt gevraagd in te stemmen met het voorstel.

- Ontwikkeling UTD terrein en revitalisering Spikerboor te Akkrum De gemeente Boarnsterhim wil het oude UTD terrein met opstallen op het bedrijfsterrein Spikerboor aankopen en herontwikkelen en gelijktijdig het overige gedeelte van Spikerboor gerevitaliseerd wordt. De provincie is gevraagd om een financiele bijdrage voor dit veel omvattende project Voor ligt nu een voorstel van Gedeputeerde Staten om een bijdrage van 1.675.559 beschikbaar te stellen. Het voorstel ligt ter advisering voor aan de commissie.
- Convenantprojekt: Knooppuntroutesysteem voor fietsers in Noordwest Fryslân
In het kader van het Convenant Westergo is een nieuw project aangemeld en beoordeeld. Het betreft het project "Knooppuntenroutesysteem voor fietsers in Noordwest Fryslân" . Gevraagd wordt om een provinciale cofinanciering van 45.400. Het project ligt ter advisering voor aan de commissie.

- Noodfonds MKZ
In november 2001 hebben Gedeputeerde Staten besloten middelen vrij te maken voor het noodfonds MKZ. Om tot uitvoering te kunnen komen is daarna een schaderegeling opgesteld die ter goedkeuring is aangemeld bij de Europese Commissie. In verband met de voortgang wordt, naast een aantal uitvoeringszaken, de regeling nu al ter advisering voorgelegd aan de commissie. Daarnaast doen Gedeputeerde Staten een voorstel om de provinciale cofinanciering ten behoeve van de veemarkt in Leeuwarden voor te financieren uit het noodfonds MKZ. De voorstellen liggen ter advisering voor aan de commissie. Definitieve besluitvorming zal plaatsvinden in de vergadering van Provinciale Staten.

- Decentrale waterzuivering
In het kader van de Friese Wateralliantie heeft Aquario Management een projectvoorstel ingediend voor de voorbereiding van een aantal innovatieve demonstratieprojecten op het gebied van decentrale waterzuivering. De commissie wordt gevraagd in te stemmen met een provinciale bijdrage van 21.134 voor de uitvoering van het project Daarbij wordt voorwaarde gesteld dat de overige financiering wordt gegarandeerd.

- Notitie "Vervolgaanpak bestuurlijke organisatie" Het rapport "It lokaal bestjoer yn Fryslân en hoe fierder?" is in december 2001 besproken met leden van de colleges van B & W van de Friese Gemeenten en voorzitters van gemeenteraadsfracties. Naar aanleiding daarvan is door de provincie een vervolgaanpak van de bestuurlijke organisatie opgesteld. De notitie ligt ter bespreking voor aan de commissie.

- Voorstel tot wijziging van de "Interprovinciale Ziektekostenregeling 2000"
Voor ligt een voorstel van het Algemeen Bestuur van de IZR om de "Interprovinciale Ziektekostenregeling 2000" te wijzigen. Het betreft hier een aantal technische aanpassingen. De commissie wordt om advies gevraagd.

- Vervanging kopieerapparatuur
De kopieer- en printapparatuur bij de provinciale organisatie moeten op korte termijn moeten op korte termijn worden vervangen. In het voorliggende stuk wordt gevraagd Gedeputeerde Staten te machtigen om de hiervoor noodzakelijke contracten af te sluiten. Het voorstel ligt ter advisering voor aan de commissie. Belangstellenden zijn welkom op de publieke tribuneTijdens vergaderingen van Statencommissies krijgt u de gelegenheid om - hooguit 5 minuten - op een agendapunt in te spreken. Een verzoek hiertoe kunt u voor het begin van de vergadering schriftelijk indienen bij de voorzitter van de commissie. Geeft u hierbij aan op welke punten u in wilt spreken.Voor informatie over de openbare vergaderingen kunt u terecht bij de secretaris van de commissie. De te behandelen stukken liggen ter inzage in: het informatiecentrum van de provincie Fryslân, Tweebaksmarkt 52, Leeuwarden, tel. 058 - 292 55 24. U kunt de stukken ook op deze website bekijken.
Wenst u een bericht van ons, als er nieuwe stukken beschikbaar zijn op het internet? Geef uw e-mailadres dan door via provincie@fryslan.nl. 22 maart 2002
Laatste wijziging: 21-03-2002 , Sigrid Keimpema.