Provincie Zuid-Holland

21-03-2002
Statencommissie Oost vergadert in provinciehuis

De statencommissie vergadert 27 maart 2002 in de Landschapszaal in het provinciehuis. De vergadering is openbaar en begint om 14.00 uur en eindigt om 16.45 uur.

Op de agenda staat ten eerste het Regionaal Windconvenant Midden-Holland. Voor de regio is in 1999 een quick-scan windenergie uitgevoerd, in opdracht van de betrokken gemeenten. Hierbij zijn 19 potentiële locaties in beeld gebracht. In het voorjaar 2000 hebben de provincie en de betrokken gemeenten afgesproken gezamenlijk te gaan werken aan een Regionaal Windplan Midden-Holland. Het regionaal windplan is voornamelijk een invulling en een beoordeling van de 19 potentiële locaties.

Ten tweede komt aan bod het Uitvoeringsprogramma Groenbeleid (UPG) ontwerp programma 2002-2005.
In deze nota staat hoe Gedeputeerde Staten een effectieve uitvoering van de Zuid-Hollandse groenprojecten wil realiseren. Het uitvoeringsprogramma geeft aan welke bestuurlijke en instrumentele acties Gedeputeerde Staten op korte termijn (2002) en op lange termijn (tot 2005) willen inzetten.

De statencommissie behandelt ten derde de Invoering Collectief Vraagafhankelijk Vervoer Midden-Holland. Collectief Vraag afhankelijk Vervoer is een mogelijkheid om de sociale functie van het openbaar vervoer in dunbevolkte gebieden en/of op stille uren in stand te houden. De leden van de Statencommissie Oost zal tijdens deze vergadering adviseren over de invoering van Collectief Vraagafhankelijk Vervoer in Midden-Holland

Tot slot wordt in de vergadering gesproken over de afwijking van het kernpunt streekplan Zuid-Holland Oost t.b.v. de bouw van een school in kern Driebruggen, gemeente Reeuwijk. De gemeente Reeuwijk heeft in het voorjaar van 2001 aan Gedeputeerde Staten een verklaring van geen bezwaar gevraagd voor de bouw van een school in de kern Driebruggen. In de tweede herziening van het streekplan Zuid-Holland Oost ligt het betreffende gebied weliswaar binnen de contour, doch buiten het bestaand stedelijk gebied.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze vergadering. Het is mogelijk gebruik te maken van het spreekrecht ter plekke: u kunt dan informatie geven, vragen stellen of uw mening formuleren over de te behandelen onderwerpen. Voor het krijgen van spreekrecht kunt u zich tot uiterlijk maandag 25 maart 2002, voor 12.00 uur melden bij de secretaris van de Statencommissie Oost, mw. A. Röben, tel: 070 - 441 64 97 of via de mail Roben@pzh.nl

De vergaderstukken liggen tijdens kantooruren ter inzage in de bibliotheek van het provinciehuis en zijn ook te vinden op de internetsite van de Provincie Zuid-Holland:
www.pzh.nl/bestuur/stateninformatie/Statencommissies/ gebiedscommissie Oost/.