Gemeente Apeldoorn

Raad van State stelt gemeente in gelijk inzake herinrichting Deventerstraat

De gemeente Apeldoorn heeft niet in strijd met de wet gehandeld door alvast met de werkzaamheden aan de Deventerstraat te beginnen. De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag is van mening dat de regeling in het bestemmingsplan niet leidt tot het onbereikbaar worden van de percelen van bewoners en middenstanders. De klachten van een aantal bewoners en ondernemers hebben voornamelijk betrekking op deze bereikbaarheid en het aanbrengen van de laanstructuur met bomen.

Het gemeentebestuur van Apeldoorn heeft met vreugde kennis genomen van de beslissing. Zij is er dan ook uitermate tevreden mee dat de Raad van State heeft vastgesteld dat het vastgestelde bestemmingsplan getuigt van een goede en juiste ruimtelijke ordening, waarin voldoende recht wordt gedaan aan de belangen van de omwonenden.

In 1997 besloot het college van burgemeester en wethouders de laanstructuur langs de Deventerstraat in ere te herstellen. Het gedeelte waarom het gaat, ligt tussen het Apeldoorns Kanaal en De Tol. De meeste bezwaren hebben te maken met de thema's: globaliteit en rechtszekerheid van het bestemmingsplan, het verlies van parkeerplaatsen, bereikbaarheid, verkeersveiligheid en de gevolgde procedure. De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft met haar uitspraak al deze bezwaren ongegrond verklaard.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer