Provincie Zuid-Holland

13-03-2002

Statencommissie vergadert over Stougjesdijk Oud Beijerland

De Statencommissie Zuid van provinciale staten vergadert 27 maart in het gemeentehuis van Oud-Beijerland. Op de agenda staat onder meer de Stougjesdijk.

Overigens wordt er die dag geen besluit genomen over de inrichting van de dijk.
De zes gemeenten in de Hoeksche Waard, het Waterschap De Groote Waard, Rijkswaterstaat, directie Zuid-Holland en de provincie Zuid-Holland hebben gezamenlijk een verkeersstudie voor de N217 verricht. Medio 2001 heeft dit geresulteerd in een eindrapportage die naast een inventarisatie van de problematiek tevens een beschrijving van de mogelijkheden voor oplossingen van de problemen bevat. Eén van de gesignaleerde problemen op de N217 is het leefbaarheidsknelpunt Stougjesdijk. Gedeputeerde Staten hebben vorig jaar besloten een zogenaamde procedure voor besluitvorming en prioritering voor opname in het Meerjarenprogramma Investeringen Provinciale Infrastructuur te starten. Een eerste stap in deze procedure is de aanbieding van een zogenaamde intakenotitie, op basis waarvan een intakebesluit wordt genomen.

Ook staat op de agenda een oriënterende bespreking over het Drechtoever-project. Binnen de Drechtsteden is een groot aantal locaties, veelal oude bedrijventerreinen en scheepswerven, die als problematisch worden ervaren in hun verschijningsvorm, milieukwaliteiten of functioneren. In gezamenlijkheid hebben de betrokken Drechtsteden onderzoek verricht naar de optimale programmatische invulling (overwegend wonen), stedenbouwkundige verschijningsvormen en financiële aspecten. Hierover wordt oriënterend gesproken.

De vergadering in het gemeentehuis van Oud-Beijerland begint om 19.00 uur. Insprekers kunnen tot uiterlijk 26 maart, 12.00 uur hun voornemen kenbaar maken bij de secretaris, mevrouw M.M. de Ruiter-van Hattum, hetzij telefonisch: 070-4416141, hetzij per e-mail: ruiterm@pzh.nl De agenda en bijbehorende stukken zijn op te vragen bij de provinciale uitgeverij, telefoon 070 441 6082. De agenda en stukken staan vanaf 18 maart op de internetsite van de provincie: www.pzh.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Disco van de afdeling Communicatie, telefoon 070 441 71 59 (buiten kantooruren via 06 53 484 062).