Gemeente Den Haag

2002-03-20: Mobiele sportkar voor kinderen in Kortenbos

Woensdag 27 maart neemt wethouder Welzijn Jetta Klijnsma om 13.00 uur de mobiele sportkar in wijkpark Kortenbos officieel in gebruik. De sportkar is een bestelautootje op drie wielen (Piaggio) met sportmaterialen en kan in de wijk worden ingezet. Kinderen kunnen gratis spelen met alle in de auto opgeslagen materialen.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen kinderen van 15.00 tot 17.00 uur de sportmaterialen lenen. Voorlopig staat de sportkar op deze tijden in het wijkpark Kortenbos, omdat dit een ideale plek is om te spelen. De sportkar heeft veel materiaal, variërend van voetbal en hockeystick tot springtouw en stelten. Twee sport- en spelmedewerkers van Welzijnsorganisatie Centrum beheren de sportkar.

De mobiele sportkar is een initiatief van Welzijnsorganisatie Centrum, in samenwerking met de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn van de gemeente Den Haag en de wijkpartners Staedion, Stichting Boog, de bewonersorganisatie en de politie. In Kortenbos wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de leefbaarheid. De mobiele sportkar biedt jonge kinderen meer mogelijkheden om veilig en onder begeleiding te sporten en spelen in de wijk en het wijkpark.

Wanneer de herinrichting van het Jennyplantsoen is afgerond, verschijnt deze mobiele sportkar ook in het Zeeheldenkwartier.

last update: 20 maart 2002 ;pag.: 11831; auteur: 10;cat.: 17 Uw