Rijksuniversiteit Groningen

Openingslezing gastcriticus Kees Fens

Voor wie geĂŻnteresseerd is in de literatuurkritiek biedt de Faculteit der Letteren jaarlijks een interessant programma. Als gastcriticus voor het voorjaar 2002 is Kees Fens aangesteld, een bekende criticus met veel ervaring, die twee lezingen en vier meesterklascolleges over literatuurkritiek verzorgt. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. De toegang is vrij en belangstellenden zijn van harte welkom.

Openingslezing

Op 27 maart 2002 houdt Kees Fens zijn openingslezing De schijngestalten van de maan. Daarin bespreekt hij de literaire kritiek van de laatste halve eeuw, een periode die hij ook vanuit zijn eigen ervaringen zal belichten.

Openbare Meesterklas Literatuurkritiek

Kees Fens
(1929) is emeritus hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen en heeft als criticus een lange loopbaan. In 1956 startte hij bij het Dagblad De Tijd en vanaf 1968 schrijft hij voor De Volkskrant. Naast de vele kritieken die Fens schreef, verscheen er een groot aantal boeken van zijn hand en verzorgde hij literaire columns voor het Belgische dagblad De Standaard.

De aanstelling tot gastcriticus of critica is een initiatief van de Faculteit der Letteren van de RUG en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Schrijvers School en Samenleving.

Datum en tijd

woensdag 27 maart 2002, 20.00-22.00 uur

Spreker

prof.dr. Kees Fens

Titel

De schijngestalten van de maan

Serie

Gastcriticus RUG 2002

Plaats

Senaatskamer Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Informatie

mw. W.A. van der Meer, Faculteit der Letteren, afdeling Nederlands, tel. (050)36358 58, e-mail: W.A.van.der.Meer@let.rug.nl

Meesterklas