Gemeente Bergen op Zoom


Twee 400-ton kranen takelen steigers in Theodorushaven

Woensdag 27 maart 2002 vanaf 8.00 uur worden de brugdelen van de nieuwe steiger in de Theodorushaven geplaatst. Door twee 400-tonkranen worden de brugdelen op de steunpalen getakeld. De brugdelen worden met boutverbindingen op zgn. zadels gemonteerd. Deze zadels zijn al op de steunpalen gelast. De brugdelen zijn vorige week per ponton aangevoerd.

Een van de twee kranen wordt opgesteld op de Vierlinghweg, de andere op de loswal (Kade). De kranen moeten zo groot zijn omdat de afstand van de loswal tot de steunpilaren behoorlijk groot is. De brugdelen worden op dit moment voorbereid op de loswal. Zo worden onder andere kabelgoten onder het looppad aangebracht. In deze goten worden later de elektriciteitskabels en de waterleiding aangebracht. In verband met de werkzaamheden wordt de Vierlinghweg op 27 maart 2002 tussen de Van Konijnenburgweg en de Kade afgesloten.

Nadat de steigerdelen geplaatst zijn, worden ze verder afgewerkt. Er worden leuningen en leidingen aangebracht en de invalidelift wordt geplaatst. Daarna verplaatsen de werkzaamheden zich voor een groot deel naar de vaste wal waar het voormalige havenkantoor wordt gesloopt. Op die plaats wordt een parkeerterrein aangelegd. Bovendien worden er hekken, verlichting, een abri en fietsbeugels geplaatst. Het geheel wordt aangekleed met groen.
De werkzaamheden zijn in week 20 afgerond.