Ingezonden persbericht


Amersfoort, 25 maart 2002

Nieuw themagebied:

"Knuffelen" in Dierenpark Amersfoort

Op "Het Knuffelplein" komen mens en dier dichter bij elkaar.

Op woensdag 27 maart om 14:15 uur opent Het Knuffelplein haar deuren in Dierenpark Amersfoort. In dit nieuwe themagebied wordt het verhaal verteld over het verschil tussen de wilde dieren in het dierenpark en de knuffeldieren op het Knuffelplein, die er speciaal zijn om geknuffeld te worden.

Bijna alle dieren in Dierenpark Amersfoort zijn van dichtbij te horen en te ruiken. Ze zijn alleen niet te voelen, terwijl dat juist zo leuk is. Daarom heeft Dierenpark Amersfoort Het Knuffelplein ingericht. Vlakbij Parkrestaurant de Boerderij, rond één van de grootste beuken van het park is het nieuwe plein gesitueerd. Het Parkrestaurant en de kleinere eet- en drinkgelegenheden zijn vernieuwd en het hele plein ademt een knuffelstimulerende sfeer.

Doe de Knuffel Shuffle
Op woensdag 27 maart om 14:15 uur wordt het nieuwe Knuffelplein officieel geopend door een aantal leerlingen van basisschool De Wegwijzer uit Hilversum en basisschool De Spreng uit Amersfoort. Als openingsceremonie dansen en zingen de kinderen mee met Jellow en zijn vriendjes op de vrolijke melodie: Doe de Knuffel Shuffle. Dit liedje is speciaal voor Dierenpark Amersfoort gecomponeerd in het kader van het ontstaan van het Knuffelplein. Het liedje staat samen met andere dierentuinliedjes op de nieuwe Knuffelpleinliedjes cd van Dierenpark Amersfoort.

Het Grote Onvolprezen Knuffelspel
Na deze zang- en dansact wordt Het Grote Onvolprezen Knuffelspel gespeeld. Met dit spel beleven kinderen het Knuffelplein van dichtbij. Bijvoorbeeld door een brief te schrijven aan Jellow, door konijntje-prik te spelen en door mee te doen aan dierentwister. Als afsluiting van de dag wordt om 15:15 uur de winnaar van de tekenwedstrijd: teken je allerliefste knuffel bekendgemaakt. Als prijs ontvangt de klas van de winnende tekening een compleet verzorgde schoolreis naar Zoo Antwerpen.

Een Kalfje aaien
Vanaf 27 maart zijn er dagelijks, knuffel- en educatieve verhalen te beluisteren op het Knuffelplein. Kinderen worden uitgenodigd om kennis te maken met de Schapen, Geiten, Franse Hangoren en het Kalfje. Daarbij wordt spelenderwijs uitgelegd hoe je bijvoorbeeld het beste een Kalfje kunt aaien en wat het betekent als een Cavia gaat piepen tijdens het knuffelen. De grote gele gastbeer, Jellow, woont ook op het Knuffelplein, in zijn eigen huisje.

Dierenpark Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 224
Postbus 1075
3800 BB Amersfoort
tel (033) 4227100
fax (033) 4227101