Stadsdeel Zeeburg

Programma-akkoord open voor discussie

De politieke partijen in Zeeburg nodigen organisaties en instellingen uitdrukkelijk uit om mee te denken bij het vaststellen van het programma-akkoord voor het nieuw te vormen Dagelijks Bestuur. De politieke partijen willen zoveel mogelijk organisaties en instellingen betrekken bij de tekst van het programma-akkoord. Zij worden uitgenodigd om ideeën en opvattingen over de ontwikkeling in Zeeburg door te geven. De onderhandelingen zijn zoveel mogelijk openbaar.

Op grond van de verkiezingsuitslag en de voorkeur van de meeste fracties zal eerst de bestuurscombinatie PvdA-GroenLinks-D66 worden onderzocht. Deze combinatie heeft 11 zetels in de raad. De gehele raad bestaat uit 19 leden.

Woensdagavond 27 maart 20.00 uur is de eerste openbare formatiebespreking met alle politieke fracties. Dan beginnen de besprekingen voor het programma-akkoord. Op die avond wordt ook de tekst vastgesteld waarop organisaties en instellingen kunnen reageren. Deze tekst krijgen de organisaties toegestuurd. De organisaties kunnen op basis van deze tekst schriftelijk hun mening, opmerkingen en suggesties aan het de stadsdeelraad kenbaar maken. Daarmee kunnen ze een bijdrage leveren aan een inhoudelijk goed programma-akkoord. Hun bijdrage kunnen ze sturen naar Stadsdeel Zeeburg, postbus 380, 1000 AJ Amsterdam of e-mailen naar info@zeeburg.nl.

Donderdagavond 4 april 20.00 uur worden alle schriftelijke reacties uit Zeeburg meegenomen in de besprekingen voor het programma-akkoord. Deze reacties worden gebruikt om aan de tekst verder te werken. Dat moet leiden tot een inhoudelijk programma dat wordt vastgesteld door de politieke partijen: een programma-akkoord waarmee de combinatie PvdA-GroenLinks-D66 kan gaan besturen.

Digitale discussie
Op deze website kan vanaf 28 maart iedereen digitaal discussiëren over het programma-akkoord, aan de hand van bovengenoemde tekst. De politieke partijen doen mee en geven een reactie. De stadsdeelraad vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk bewoners en organisaties kennis kunnen nemen van de besprekingen voor het programma-akkoord. Naast advertenties in de media en deze digitale discussie worden daarom organisaties en instellingen aangeschreven. Te denken valt onder andere aan welzijnsinstellingen, zelforganisaties en bewonerscomité's. De onderhandelingen vinden plaats in de raadzaal van het stadsdeelkantoor, Cruquiusweg 5, stadsdeel Zeeburg.