Gemeente Hoogeveen

27 maart 2002

* De fiets: een koninklijk vervoermiddel *
* Presidium raad houdt vergadering *

* Gemeentelijke diensten Goede Vrijdag gesloten *
* Collecten *

* Commissie bezwaar- en beroepschriften *
* Inspraakavond de Waring afgelast *

* Herstraten in centrum *

* Kappen bomen *

* Open dag brandweer *

* Onderhoud terrein COA aan de A.G. Bellstraat *
* Koopzondagen 2002 vastgesteld *

* Beveiliging Bedrijventerreinen houdt bezichtiging bierbrouwer *
* Informatie fietsbrug Erflanden-De Weide *
* Leven tussen culturen, rituelen en gebruiken *
* Nieuw in raadsvergadering: spreekrecht voor burgers *
+ Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
+ Verkeersbesluit parkeerplaatsen invaliden *
+ Voorontwerpbestemmingsplan zorgcomplex Valkenlaan *
+ Verzoek hogere grenswaarde Wegverkeerslawaai * De fiets: een koninklijk vervoermiddel

De lente geeft weer kleur aan Hoogeveen: de prachtige bloesems langs de Cascade, het prille groen, maar ook: ontluikend oranje. Want Koninginnedag is in aantocht. Het Oranje Fietsenplan is één van de vele voorboden van het sprankelende spektakel op 30 april.

Zaterdag fietste burgemeester Urlings met Jan Bols, Femmie van Issum (Ronde van Drenthe), Tom Thomas (Drentse Fiets Vierdaagse) en enkele wethouders op prachtige oranje fietsen door het centrum van Hoogeveen. Ze gingen 'Van Trommelslager tot Tamboer', opnieuw het thema en de routeaanduiding voor 30 april.

De Oranje Fietsroute

In Museum De 5000 Morgen hield burgemeester Urlings een speciale fietsroute ten doop. De Oranje Fietsroute van dertig kilometer is ontwikkeld door tourclub De Peddelaars. De routebeschrijving is verkrijgbaar bij de VVV. Bij het VVV-kantoor aan de Hoofdstraat staat ook een aantal oranje fietsen klaar. Zij mogen gratis gebruikt worden om de Oranje Fietsroute af te leggen. De fietsen zijn speciaal voor het Oranje Fietsenplan gemaakt door de Hoogeveense fietsenfabriek Azor.

Drukte in het centrum

Het Oranje Fietsenplan doet tot Koninginnedag dienst om het publiek in de stemming te brengen voor het bezoek van de Koninklijke familie. De Oranje Fiets zal de komende tijd dan ook bij veel activiteiten te zien zijn. Maar de organisatoren van Koninginnedag hopen met de oranje fietsen ook duidelijk te maken dat de fiets op 30 april verreweg het beste vervoermiddel is. Want het wordt ongetwijfeld druk in Hoogeveen.

Neem de fiets

Net als vorig jaar zullen er weer de nodige maatregelen genomen worden om het verkeer op 30 april in goede banen te leiden. De komende weken berichten we hierover in Het Torentje. Maar de boodschap is nu al duidelijk: als u op 30 april ook van de partij wilt zijn, neem dan liever de fiets of het openbaar vervoer dan de auto! Vanuit de dorpen zullen er extra pendelbussen worden ingezet en in het centrum richten we parkeerplaatsen in voor duizenden fietsen.

Burgemeester Urlings bij het startpunt van de eerste oranje fietstocht, het beeldje van de Trommelslager voor de Grote Kerk

(Foto: Gerrit Boer).
Spreekrecht

Aan het begin van de raadsvergadering kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Alle insprekers hebben samen ten hoogste 30 minuten de tijd opmerkingen te maken.Het mag alleen gaan over punten die op de agenda staan. Per persoon is maximaal 5 minuten beschikbaar.

Indien u van het spreekrecht gebruik wilt maken, moet u dit uiterlijk 48 uur voor de vergadering meedelen aan de raadsgriffier (tel. 291241).

Presidium raad houdt vergadering
Het presidium van de gemeenteraad van Hoogeveen vergadert morgen, donderdag 28 maart. De vergadering, die openbaar is, wordt gehouden in commissiekamer 2 in het raadhuis. Aanvang 17.30 uur. De agenda vermeldt onder meer:
1. Vergaderschema 2002 presidium.
2. Aanpassing vergaderschema raad en raadscommissies. 3. Extra raadsvergadering in verband met collegevorming. 4. Informatievoorziening raadsleden (computerplan e.d.). 5. Raadsexcursie Brussel.
6. Notitie taken presidium.
7. Notitie ondertekening stukken.
8. Notitie structuur agenda raadscommissies.
9. Notitie ambtelijke ondersteuning raadscommissies. 10. Deelname raadsleden aan Oestergala.

De bij de agenda behorende stukken liggen tot de vergadering ter inzage bij de griffier en kunnen op verzoek per e-mail worden toegezonden. De vergadering duurt tot uiterlijk 19.15 uur. Niet-behandelde agendapunten worden verschoven naar de volgende vergadering.

Gemeentelijke diensten Goede Vrijdag gesloten

Alle gemeentelijke diensten zijn op Goede Vrijdag 29 maart gesloten, ook de Milieustraat aan de Vos van Steenwijklaan. Wel wordt het huisvuil normaal opgehaald. Voor wijzigingen van de ophaalroutes rond Pasen en Koninginnedag zie elders op deze pagina. Collecten

Vrijwilligers van de Stichting Kun Je Me Helpen gaan deze week met collectebussen langs de deuren. Volgende week collecteert de Hersenstichting Nederland (Nationaal Fonds Geestelijke Gezondheid.

Commissie bezwaar- en beroepschriften

De commissie bezwaar- en beroepschriften houdt woensdag 3 april openbare hoorzittingen in commissiekamer 2 van het raadhuis. De agenda ziet er als volgt uit:

14.45 uur
. bezwaarschrift van A. Mulderij tegen de hoogte van toegekende planschadevergoeding.

15.15 uur
. bezwaarschrift van R. Bijma tegen het besluit van burgemeester en wethouders van 22 januari 2002 waarbij aan E. Boer & Zn. vrijstelling is verleend van het bestemmingsplan en een bouwvergunning is verleend voor het bouwen van een aanbouw aan de woning De Ruyterstraat 39 in Hoogeveen.

16.15 uur
. bezwaarschrift van W. de Berg en M.J.A. van der Horst tegen het verlenen van een uitwegvergunning voor het perceel Ericalaan 54 te Hoogeveen.

Inspraakavond de Waring afgelast

De inspraakavond over de herinrichting van het speelterrein de Waring in de wijk De Weide, die donderdag 11 april zou worden gehouden gaat niet door.

Herstraten in centrum

De gemeente begint dinsdag 2 april met het herstraten en hertegelen in het gebied binnen de straten Van Limburg Stirumstraat/Prinses Beatrixstraat/Bilderdijklaan/Jac. Catsstraat . Bewoners in dit gebied wordt verzocht hun auto ergens anders te parkeren.

Kappen bomen

De gemeente kapt vrijdag 5 april vier bomen in de Grote Kerkstraat in Hoogeveen. De bomen moeten weg in verband met de reconstructie van de straat. Voor het kappen van de bomen is een vergunning verleend.

Open dag brandweer

De brandweer van Hoogeveen wil zaterdag 1 juni activiteiten houden in de Hoofdstraat en omgeving. Het gaat onder meer om demonstraties en het plaatsen van informatiekramen. De kruising Hoofdstraat / Jhr. de Jongestraat en Hoofdstraat / Grote Kerkstraat en een deel van de Raadhuisstraat worden hiervoor afgesloten. Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling ABJZ (tel. 291244).

Onderhoud terrein COA aan de A.G. Bellstraat

Vanaf volgende week dinsdag (2 april) voert de firma Zuidema onderhoud uit aan het terrein van Centrale Opvang Asielzoekers (COA) aan de A.G. Bellstraat. Vorig jaar zijn hier werkzaamheden voor de aanleg van een asielzoekerscentrum begonnen en - in verband met beroep en bezwaar tegen de bouwvergunning - al snel weer gestaakt.

Gevolg van de beëindiging van de aanleg is een wanordelijk terrein. Met het onderhoud komt hier verandering in. Zuidema zal onder andere het terrein egaliseren. Dat duurt ongeveer vier weken.

Gisteren heeft ingenieursbureau Oranjewoud een brief gestuurd naar adressen in de buurt, met hetzelfde bericht. Oranjewoud is namens COA opdrachtgever voor de werkzaamheden.

Vertrouwen

COA en het college van burgemeester en wethouders blijven overigens vertrouwen houden in de locatie A.G. Bellstraat voor een nieuw AZC. 'Den Haag' werkt namelijk aan een wetswijziging die de mogelijkheden voor AZC-vestigingen moet vergroten.

Daarnaast ging COA begin februari in beroep tegen het intrekken van de bouwvergunning door het college van B&W. Het college kon niet anders dan de bouwvergunning intrekken, na uitspraken van de rechter en de commissie voor bezwaar en beroep.

Koopzondagen 2002 vastgesteld

Burgemeester en wethouders hebben de koopzondagen vastgesteld voor 2002. Dat is gebeurd in samenspraak met de Hoogeveense ondernemers.

De gemeente is verdeeld in twee gebieden: centrum en buitengebied. In het buitengebied vallen winkels aan en binnen de ring Industrieweg - Kanaalweg - Het Haagje - Schutstraat - Griendtsveenweg - Rembrandtstraat - Van Limburg Stirumstraat.

De data van de koopzondagen zijn:

Centrumgebied

* 1 april (tweede paasdag)

* 14 april

* 28 april

* 9 mei (Hemelvaartsdag)

* 20 mei (tweede pinksterdag)

* 15 december

* 26 december (tweede kerstdag)

Buitengebied

* 1 april (tweede paasdag)

* 9 mei (Hemelvaartsdag)

* 20 mei (tweede pinksterdag)

* 13 oktober

* 10 november

* 8 december

* 15 december

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling ABJZ (tel. 291244).

Beveiliging Bedrijventerreinen houdt bezichtiging bierbrouwer

Het is al weer vier jaar geleden dat burgemeester Faber het bord aan de Middenveldweg in Hoogeveen onthulde met de tekst: 'Dit terrein wordt bewaakt door politie en Rial Beveiliging/Bewaking'. Inmiddels hebben criminaliteitscijfers aangetoond dat het collectieve beveiligingsproject vruchten afwerpt. Donderdag 11 april houdt de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen haar jaarlijkse ledenvergadering. Daar zijn ook niet-leden welkom.

Op dit moment doen ongeveer 125 bedrijven op het bedrijventerrein De Wieken en het Logistiek Centrum Hoogeveen mee aan het project.

Bent u ook geïnteresseerd? Dan wordt u van harte uitgenodigd voor het informele gedeelte van de jaarlijkse ledenvergadering van de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen. Deze wordt op donderdag 11 april 2002 gehouden bij Heineken Brouwerijen, De Stroom 2 in Hoogeveen.

Beveiliging

De ledenvergadering begint om 20.00 uur. Het informele gedeelte begint om 20.30 uur. Op het programmna staat de bezichtiging van het distributiecentrum van Heineken. Maar er is ook ruimte voor het stellen van vragen over collectieve beveiliging aan deelnemende ondernemers en de heer A. Kuik, regiomanager van Rial Beveiliging BV.

De Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen geeft een nieuwsbrief uit. U kunt deze aanvragen bij de mevrouw G. Weerts, afdeling Economische Zaken gemeente Hoogeveen. Haar doorkiesnummer is 291761. Haar emailadres is g.weerts@hoogeveen.nl.

Informatie fietsbrug Erflanden-De Weide

Buurtbeheer De Weide houdt dinsdag 2 april een informatie-avond over de aanleg van de fietsbrug tussen Erflanden en De Weide.

Volgens de planning moet de nieuwe fiestverbinding aan het begin van het nieuwe schooljaar gereed zijn. De aanleg begint in april. De informatieavond is bedoeld voor omwonenden, met name de bewoners van de Schutlanden. Zij merken het mest van het karwei. Tijdes de informatieavond wordt uitleg gegeven over wat er allemaal bij de aanleg komt kijken en de brug en de aansluiting zelf.

De bijeenkomst op dinsdag 2 april wordt gehouden in kerkgebouw De Vredehorst aan de Zuidwoldigerweg 32, aanvang 20.00 uur.

Open dag en tentoonstelling

Leven tussen culturen, rituelen en gebruiken

Zang uit Oekraïne, het eerste optreden van het Hoogeveense smartlappenkoor, totempalen maken, het geluid van een uilleann pipe. Het is een greep uit de activiteiten van een open dag op zaterdag 6 april in de bibliotheek van Hoogeveen. Wethouder Holtrop verricht om 10.30 de opening.

Het thema is leven tussen veel culturen, rituelen en gebruiken. Het gaat om een activiteit van vijf onderwijsinstellingen, het Opvangcentrum Asielzoekers en de bibliotheek.

De open dag wordt gehouden in de centrale bibliotheek, Bentinckslaan 20, van 10.30 tot 16.00 uur.

Een folder met het volledige programma is verkrijgbaar in de bibliotheek en op de website van de bibliotheek: www.obhoogeveen.nl.

Tentoonstelling

Naast de open dag is er van 2 tot en met 29 april een tentoonstelling. Te zien zijn onder meer beeldhouwwerken, schilderijen, tekeningen, kledingstukken en gebruiksvoorwerpen. Ook zijn er gedichten en verhalen. Voor de opmerkelijkste bijdragen zijn er prijzen. De prijsuitreiking is zaterdag 6 april om 11.30 uur. In de jury zitten de heren A. Albazaz (journalist/dichter) en J. Valk (ambtenaar cultuur) en mevrouw J. Kremer-Strikwerda (bestuurslid bibliotheek).

Nieuw in raadsvergadering: spreekrecht voor burgers

Burgers krijgen vanaf nu nog meer mogelijkheden om invloed uit te oefenen op het bestuur van de gemeente. Met ingang van de eerstvolgende vergadering is er spreekrecht voor burgers in de gemeenteraadsraadsvergadering. Er was al spreekrecht in de commissievergaderingen.

Deze nieuwe mogelijkheid komt voort uit de wet Dualisering gemeentebesturen, die begin deze maand van kracht is geworden. Gemeenten kunnen ervoor kiezen burgers spreekrecht te geven. Hoogeveen heeft dat gedaan. Wel zijn er enkele spelregels.

Raadsagenda

U kunt alleen het woord voeren over onderwerpen die op de raadsagenda staan. Maar niet alle agendapunten komen daarvoor in aanmerking. U kunt niet spreken over besluiten van het gemeentebestuur waartegen men kan of kon procederen bij de rechter. Verder zijn uitgesloten benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen.

Beperkte tijd

Ook de tijd is beperkt. Voor het inspreekrecht is in totaal maximaal een half uur beschikbaar. De spreektijd per persoon is maximaal vijf minuten. Als u in de raadsvergadering het woord wilt voeren moet u dit uiterlijk 48 uur tevoren melden bij de raadsgriffier. Hij kan u ook vertellen of u volgens de regels mag spreken over het agendapunt van uw keuze.

Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren terecht bij raadsgriffier mr. J.P. Wind (tel. 291241).

Mededelingen
De gemeente Hoogeveen heeft kapvergunningen verstrekt aan:
* G. Molenaar-Boersma, Koelmanstraat 11, Hoogeveen, voor drie berken;

* GGD Zuidwest - Drenthe, Notaris Mulderstraat 2b, Hoogeveen, voor twee esdoorns.

Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen Erflanden 2e uitwerkingsplan, Bedrijventerrein Buitenvaart en Schoonhoven vrijstelling te verlenen aan:
* P. Baanvinger, voor het bouwen van een woning aan de Grondel 5 te Hoogeveen;

* W. van Beek, voor het bouwen van een woning aan de Grondel 7 te Hoogeveen;

* familie Haarman, voor het bouwen van een woning aan de Grondel 9 te Hoogeveen;

* familie Buurmeijer, voor het bouwen van een woning aan de Grondel 11 te Hoogeveen;

* N.V. Rendo, voor het plaatsen van 2 gasreduceerstations en 5 transformatorstations op diverse percelen van bedrijventerrein Buitenvaart I;

* J.A. Fictorie Modelmakerij, voor het bouwen van een bedrijfshal met bedrijfswoning op kavel W5 van bedrijventerrein Buitenvaart 1;
* P.A. Bruins Slot, voor het bouwen van een beheerderswoning met garage aan de Marten Kuilerweg te Elim.

De bouwplannen liggen met ingang van 28 maart 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen. Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Elim, Schoonvelde West en Wolfsbos ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* J.H. Arkes, voor het uitbreiden van de woning Carstensdijk 57a te Elim;

* H. Hooijer, voor het uitbreiden van de woning Eykmanhof 59 te Hoogeveen;

* H. Pops, voor het uitbreiden van de woning Valkenlaan 18 te Hoogeveen.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 28 maart 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn inspraakreactie omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Verkeersbesluit parkeerplaatsen invaliden

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om:

I Verkeersbesluit nummer 25/2001, waarin twee algemene invalidenparkeerplaatsen werden aangewezen achter het wooncomplex Alteveerstraat 127-167, in te trekken.

II Het aantal algemene invalidenparkeerplaatsen achter wooncomplex Alteveerstraat 127-167 met één uit te breiden.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646).

Voorontwerpbestemmingsplan zorgcomplex Valkenlaan

In het gebied aan de zuidzijde van de mr. Cramerweg, ingesloten tussen servicecomplex Valkenstede en scholencomplex "Wolfsbos" hebben burgemeester & wethouders een bestemmingsplan voorbereid om de bouw van een zorgcomplex mogelijk te maken.

Het voorontwerp voor een bestemmingsplan ligt ten behoeve van inspraak van 28 maart 2002 tot en met 24 april 2002 ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen en afdeling Milieu in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24. Op maandag 8 april is er van vanaf 19.30 uur de gelegenheid mondeling in te spreken, locatie hiervoor is het servicecomplex Valkenstede, Valkenstede 1 te Hoogeveen.

Verzoek hogere grenswaarde Wegverkeerslawaai

Vanwege de mogelijkheid tot het bouwen van een zorgcomplex die geboden wordt in het voorontwerp voor een nieuw bestemmingsplan is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Gebleken is dat de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A) voor wegverkeerslawaai op het bouwblok wordt overschreden.

Hiervoor wordt op grond van de Wet Geluidhinder bij Gedeputeerde Staten van Drenthe een ontheffing aangevraagd. De ontheffing voor het wegverkeerslawaai is gebaseerd op artikel 83 Wet Geluidhinder en artikel 2 lid 2.b.5 van het "Besluit grenswaarden binnen zones langs wegen" in de categorie "opvullen van een open gat".

Mogelijkheid tot reageren:

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder zijn/haar inspraakreactie over het voorontwerp voor een bestemmingsplan en het verzoek hogere grenswaarde Wegverkeerslawaai schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Het mondeling inbrengen van een inspraakreactie kan op eerdergenoemde inspraakavond.

* Giesbers-Toepoel Bouw B.V., bouwen van een onderdelenmagazijn, Buitenvaart I

* Scheper H., uitbreiden van een woning, Gijsselterweg 2a
* Alwica, uitbreiden van een bedrijfspand, Pascalstraat 16
* Everts W.M., bouwen van een woning en een bedrijfshal, Buitenvaart I (kavel W26)

* Aannemersbedrijf Dons & Troost, bouwen van een dubbele woning, Bieslook 6-8

* Boersma D.J., uitbreiden en verbouwen van een recreatiewoning, Hendrik Reindersweg 28-97

* Molendijk M., bouwen van een voliere, Landsteinerhof 24
* Tangör H., uitbreiden van een woning, De Fazant 17
* Blom P.S., bouwen van een woning, Karper 19
* Achmea Health Centers, intern verbouwen van een bedrijfsgebouw, Industrieweg 9

* Yalin S., uitbreiden van een woning, Korhoenlaan 48
* Weide van der F.L., bouwen van een blokhut, De Wrongel 10
* Swarts H.E., verbouwen en uitbreiden van een bedrijfsgebouw, Franklinstraat 4

* Regionale Scholengemeenschap Wolfsbos, uitbreiden van schoolgebouw, Wolfsbosstraat 3

* Roo de K., uitbreiden van een woning, De Plevier 56
* Koster H., uitbreiden van een woning, Siberië 7
* Mulder M.R., bouwen van een garage, Bilderdijklaan 32
* Vries de M., bouwen van een serre, De Wulp 34
* Tempelman H.J., bouwen van een blokhut, De Waring 56
* Wolf W., bouwen van een tuinhuisje, Klaverkamp 72
* Pol A.J.J., bouwen van een tuinhuisje, Sloutersverlaat 29
* Knol J.W., uitbreiden van een woning, Ring 7
* Ziekenhuis Bethesda, slopen en verwijderen van asbest van een koelcel, Dr. G.H. Amshoffweg 1

* Stichting Zorpalet, bouwen van een tijdelijk gebouw ten behoeve van de verpleegafdeling, Dr. G.H. Amshoffweg 4
* Im- en export motoren Bé Thalen, uitbreiden van een bedrijfsverzamelgebouw en kantoren, Lindberghstraat 9
* Pet Meubelzaak, platsen van een neonreclame, Hoofdstraat 122-126
* Pet Automatisering, plaatsen van een neonreclame, Stephensonstraat 13

* Woningbouwmaatschappij Groothuis B.V., gewijzigd uitvoeren betreffende de bouw van 35 woningen, Poolster, Kometenlaan, Jupiter

* Fieten H., plaatsen van een carport, Van Leeuwenhoekstraat 67
* Kikkert R., plaasen van een antennemast, Bieleveldlaan 63
* Aannemersbedrijf AB Bouw, bouwen van een bedrijshal, kantoor en bedrijfswoning, Buitenvaart (kavel W10)

* Klooster A.E., uitbreiden en verbouwen van een woning, De Vos van Steenwijklaan 60

* The Nanny Kinderverblijven B.V., verbouwen van een kantoorgebouw in een kinderverblijf, Leeuweriklaan 5

* Bruins C.H., bouwen van een garage/berging (ter vervanging van bestaande schuren), Eenendertigste Wijk-Noord 2
* Boed de J., bouwen van een kap op een garage, De Drift 13
* Caat te B.J., bouwen van een erker, De Wulp 38
* Potgieter R., uitbreiden van een woning/magazijn, Het Hoekje 29
* Westenbrink A., uitbreiden van een woning, Resedastraat 1
* N.V. Nuon Duurzame Energie, plaatsen van een mast met zonnepanelen, Griendtsveenweg 38

* Cottam R., bouwen van een tuinschuur met veranda, Westerlaan 38
* Bloemert F., uitbreiden van een recreatiewoning, Meerboomweg 27
* V.O.F. Makelaarskantoor Hup en Fidom, plaatsen van twee tijdelijke units, Het Haagje 147

* Snippe T., uitbreiden van een woning, Julianalaan 4
* Kloezen R., plaatsen van een dakkapel, Lindenlaan 6
* Benjamins A., wijzigen van de voorgevel van een woning, Hazelaarstraat 74

* Haalen van H.O., verbouwen van een schuur tot kapschuur, Kanaal O.Z. 59

* Jonge de C.A., uitbreiden van een woning, De Schoof 26
* Post T.L. en Post-De Vries J., bouwen van een tuinhuisje, Kraaiheidestraat 45

* Haalen van H.O., bouwen van een schuur/stal, Kanaal O.Z. 59
* Lijster A.R., bouwen van een loods, Abraham Niehuesstraat
* Lijster A.R., bouwen van een woning, Abraham Niehuesstraat
* Hoogkamp J.C., uitbreiden van een woning, Eykmanhof 15
* Gemeente Hoogeveen (sector OSW/afdeling Bouwkunde), plaatsen van een urinoir, Hoofdstraat (tegenover de nummers 21 en 60)
* Hooijer K.A.A., uitbreiden van een woning, Bloklandweg 6
* Benjamins J.H., uitbreiden van een woning, Coevorderstraatweg 113
* Stinne U.D., uitbreiden van een recreatiewoning, Hendrik Reindersweg 28-86

* Vries de C.F., uitbreiden van een woning, De Kogge 43
* T.C. de Weide, uitbreiden van een clubhuis, Zuidwoldigerweg 17
* Okken C., uitbreiden van een woning, Dorpsstraat 14
* Stichting Woonconcept, bouwen van een woongebouw (De Robaard), Tamboerlaan 341a

* Pet Boekhandel, plaatsen van meerdere reclames, Hoofdstraat 83-87
* HODO Voetbalvereniging, verbouwen van een voetbalkantine (toiletten), Kerkhoflaan 2

* Everts S., bouwen van een pluimveestal, Riegshoogtendijk 146
* Zomer R., bouwen van een garage, Da Costastraat 9
* Bethlehem J.K., uitbreiden van een woning, Veldbrake 16
* De Witte Assurantiën B.V., plaatsen van een reclamemast, Griendtsveenweg 3

* Boer B., bouwen van een dubbele woning, Alver 5-7
* Klaassen A., bouwen van een woning, Leiendijk 1
* Giesbers-Toepoel Bouw B.V., bouwen van een autoshowroom met werkplaats, Buitenvaart I

* Kleine R., bouwen van een woning (ter vervanging van bestaande), Oostopgaande 55

* Deppe C.G.A., bouwen van stallen, Diepweg 24
* Prie du A., wijzigen van de voor- en achtergevel van een woning, Rigel 45

Sloopvergunningen:

* Kats N.J.E., slopen van een dak van een voormalige stal, Zuidwoldigerweg 47

* Groothuis Projecten, slopen van een schuur/dierenverblijf, Zuidwoldigerweg 51
Wethouders.
Geweigerde bouwvergunning:

* Engberts H., uitbreiden van een garage/berging, De Wrongel 23