Gemeente Amsterdam


---
|
Gemeente Amsterdam pakt rotzooi op straat aan

Zie ook

Rotzooi in de prullenbak

Gemeente Amsterdam pakt rotzooi op straat aan

De gemeente Amsterdam gaat ergernis nummer 1 van de Amsterdammers - de rotzooi op straat - hard aanpakken. Op dinsdag 26 maart is een voorlichtingscampagne onder het motto 'Rotzooi in de prullenbak' van start gegaan. In april zullen tegelijkertijd in diverse stadsdelen allerlei schoonmaakacties plaatsvinden. Vanaf 1 mei zal de reinigingspolitie vervolgens een duidelijk 'lik op stuk'-beleid bij overtredingen voeren.

Rotzooi in de prullenbak
'Vuile aso!', 'Hoppa ¤ 46,- boete!' en 'Lompe actie!': De gemeente gebruikt ferme taal in de voorlichtingscampagne. En dat is nodig, want Amsterdammers verwachten een harde aanpak van het probleem door de gemeente. Niet alleen door de straten schoon te houden, maar ook door goede voorlichting en strenge aanpak van overtredingen. Veel Amsterdammers vinden het gooien van rotzooi op straat in plaats van in de prullenbak 'asociaal' en 'lomp'. De campagne wijst erop dat de gemeente dergelijk gedrag bestraft met een boete van maar liefst 46 euro.

De campagne is gericht op alle Amsterdammers en met name op jongeren. Naast spotjes op AT5, advertenties in Het Parool en het Amsterdams Stadsblad en affiches in trams en mupi's, zullen ook posters in scholen komen te hangen.

^


-

© gemeente Amsterdam - 27-03-2002