Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-03-2002 Persbericht district Eemland noord, 09.45 uur

Asbest

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de illegale verwijdering van asbestgolfplaten bij een bedrijf aan De Kronkels.

Uit onderzoek bleek dat er asbesthoudend materiaal op het bedrijfsterrein en het aangrenzend voet- en fietspad lag. Maandag werd het terrein afgesloten en dinsdagmiddag is een
asbestverwijderingsbedrijf begonnen met de spoedsanering, zodat omwonenden weer vrij kunnen lopen en fietsen op de openbare weg. In de komende dagen volgt een asbestsanering op het overige bedrijfsterrein. Tegen het bedrijf wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

BAARN- Dinsdagmiddag hield de politie een 38-jarige vrouw uit Soest aan op verdenking van winkeldiefstal.

De vrouw werd op heterdaad betrapt toen zij een broek wilde meenemen uit een winkel op De Brinkzicht en zonder te betalen wilde weglopen. Het winkelpersoneel sprak de vrouw aan en wachtte op de komst van de politie. Na fouillering bleek dat de vrouw meerdere kledingstukken uit verschillende winkels had meegenomen. Hierop werd zij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.