Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-03-2002
Persberichten district Utrecht stad, 09.45 uur

Bromfietser in de fout

UTRECHT- Op dinsdagmiddag zagen surveillerende agenten omstreeks 14.20 uur een 18-jarige man uit Utrecht rijden op een scooter over de Westerkade. Omdat de man geen valhelm droeg wilden de agenten hem controleren. De bromfietser dacht hier kennelijk anders over en reed hard weg. Een achtervolging werd ingezet en op de Vaartsestraat reed de man tegen een bestelbus en kwam ten val. De Utrechter raakte hierbij niet gewond. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De bromfiets raakte zwaar beschadigd.

Van drie hoog

UTRECHT- Op dinsdagochtend raakte een 34-jarige man uit Utrecht gewond nadat hij van drie hoog naar beneden was gesprongen.

Omstreeks 09.00 uur ging de politie naar een woning aan de Japuradreef waar de 34-jarige man mogelijk zou verblijven. Het vermoeden bestond dat de 34-jarige illegaal in ons land verbleef en de politie stelde een onderzoek in. In de woning trof de politie de man aan en uit onderzoek bleek dat hij niet de juiste papieren had. Na een gesprek aan de keukentafel werd de man gevraagd mee te gaan naar het bureau.

De agenten zagen dat de man opstond direct naar de balkondeur rende en van 3 hoog naar beneden sprong. De agenten renden direct naar beneden maar troffen de man niet meer aan.

In de omgeving werd hij gewond aangetroffen. Onderzoek door ambulancepersoneel wees uit dat hij door zijn sprong botbreuken had opgelopen aan zijn arm en voet. Hij werd met deze verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een 41-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt.

Een getuige zag dat de man op de Koekoekstraat tegen een aantal paaltjes aanreed en vervolgens doorreed. De politie werd gewaarschuwd en trof de auto op de Nieuwe Koekoekstraat aan.

De bestuurder zat echter niet meer in de auto. Een getuige vertelde waar de man naar toe was gelopen en in de omgeving werd de Utrechter aangehouden. De man blies op het bureau 1.40 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Poging beroving

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een 21-jarige man uit Utrecht slachtoffer van een poging tot straatroof aan Willem Schuylenburglaan. De man kwam omstreeks 04.00 uur thuis toen er plotseling een man voor hem stond en hem bedreigde met een mes. De Utrechter moest zijn geld afgeven maar hij gaf aan dat hij dit niet had. De man wilde vervolgens de mobiele telefoon afpakken maar het lukte de 21-jarige om deze goed vast te houden en de centrale hal van de flat in te rennen. Zijn berover verdween vervolgens.

Verkeerscontrole
UTRECHT-In het district Tolsteeg werden dinsdagochtend en middag verkeerscontroles gehouden op de Gansstraat, Venuslaan en de Maliesingel. In totaal werden 60 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met een te hoge snelheid en het rijden zonder autogordel.