Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-03-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.00 uur

Verdachten openlijke geweldpleging aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 maart een 21-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot. Twee andere mannen van 21- en 23-jaar eveneens uit Wijk bij Duurstede - werden de volgende ochtend in hun woning aangehouden en ingesloten in het bureau.

Surveillerende agenten stuitten bij de Frankenweg op de mishandeling en wisten de 21-jarige man aan te houden. De anderen ontkwamen, maar werden alsnog in de vroege ochtend aangehouden en ingesloten in het bureau. Inmiddels hebben de verdachten bekennende verklaringen afgelegd. Het feit dat het slachtoffer de verdachten aankeek werd als reden genoemd voor de aanleiding van de mishandeling.

Tegen de verdachten is begin deze week proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer hield aan de mishandeling een wond in het gelaat over, bulten op het hoofd en rugpijn.

Verkeerscontrole

DOORN- Dinsdagmiddag heeft de politie een controle gehouden op de Langbroekerweg.

Van 07.30 uur tot 10.00 uur controleerde het scooterteam 20 bromfietsen. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: certificaat (2), aangepaste snelheid (8), gladde banden (2) en vals framenummer (3).