Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.05 uur

Gordelcontroles

NIEUWEGEIN / IJSSELSTEIN Op dinsdag 26 maart heeft de politie op meerdere locaties gordelcontroles gehouden.

In de ochtenduren werd op de Zandveldseweg in Nieuwegein gecontroleerd. Tien bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen een bekeuring van 40,-.

Eveneens in de ochtenduren werd gecontroleerd op de Provincialeweg N210 in IJsselstein. Hier werden 26 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt tegen een 44-jarige automobilist uit Bodegraven. De man bestuurde een auto terwijl hem de bevoegdheid daartoe was ontzegd.

Hennepplantages opgerold

NIEUWEGEIN / POLSBROEK Op dinsdag 26 maart heeft de politie op vier plaatsen hennepplantages opgerold.

In de wijk Hoogzandveld in Nieuwegein werd in de loop van de dag in totaal in drie woningen een hennepplantage aangetroffen. Hetzelfde gebeurde in een woning in Polsbroek. In totaal enige honderden planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht. Naar de eigenaren van de plantages wordt een onderzoek ingesteld.

Hevige rookontwikkeling

IJSSELSTEIN Op dinsdag 26 maart heeft een oververhitte pan voor hevige rookontwikkeling gezorgd.

Rond 21.10 uur werden de hulpdiensten naar een woningbrand aan de Columba gestuurd, waarbij mogelijk nog bewoners in het pand aanwezig waren. Ter plaatse kwamen er dikke rookwolken uit een woning op de vijfde verdieping. De voordeur stond open en politiemensen zijn de woning binnengegaan en troffen de 38-jarige bewoner aan, die op een bed lag te slapen. Zij wekten hem en begeleidden hem naar buiten.

De man bleek een oververhitte pan met vet onder de kraan te hebben gezet. Dit had een heftige rookontwikkeling tot gevolg. De bewoner had daarop de voordeur opengezet en was gaan slapen. Hij werd door personeel van de ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Terwijl de woning werd gelucht, werd omwonenden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Bromfietscontrole

HOUTEN De politie heeft op dinsdag 26 maart een bromfietscontrole gehouden.

De controle vond van 17.00 tot 18.00 uur op Het Kant plaats. Drie bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van een helm, twee voor het niet voeren van een gele plaat, één voor het voeren van de verkeerde plaat (oranje i.p.v. geel), één voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en één voor te veel vermogen.