Actueel

Hotelschool Leeuwarden heeft geen spoedeisend belang bij het tegenhouden van een nevenvestiging van de Hotelschool Den Haag
Bron: Rechtbank Leeuwarden

Datum actualiteit: 27-03-2002

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft aan de Hotelschool Den Haag toestemming verleend voor het starten van een nevenvestiging in Amsterdam. De Hotelschool in Leeuwarden heeft hiertegen bezwaar gemaakt, omdat zij vreest hierdoor studenten te verliezen. Veel van haar studenten zijn namelijk afkomstig uit de regio Noord-Holland. Hangende de bezwaarschriftprocedure heeft de Hotelschool Leeuwarden de voorzieningenrechter van de rechtbank Leeuwarden gevraagd het besluit van de minister te schorsen.

De voorzieningenrechter heeft dit verzoek afgewezen. Ter zitting is komen vast te staan dat de instroom van studenten bij de Hotelschool Leeuwarden het komende schooljaar nog niet te lijden zal hebben van het besluit. Er is daarom geen spoedeisend belang aanwezig om tot schorsing van het besluit van de minister over te gaan. Zolang er nog geen onherroepelijke rechterlijke uitspraak is, handelt de Hotelschool Den Haag voor eigen rekening en risico bij het opzetten van de nevenvestiging in Amsterdam.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AE0652
(Zie het originele bericht)