Athlon Groep

Athlon beëindigt Duitse verhuuractiviteiten
Hoofddorp, 27 maart 2002
Athlon Groep (autoleasing, verhuur en autoschadeherstel) zal haar Duitse verhuuractiviteiten van CCRaule beëindigen door sluiting van de onderneming. Deze sluiting zal in 2002 gefaseerd worden uitgevoerd. Verwacht wordt dat hiermee additionele kosten van circa ¤15mln. gemoeid zijn. Bij de sluiting zijn alle 27 vestigingen en 184 medewerkers betrokken.

In januari 2001 is door Athlon besloten om strategische redenen te stoppen met de standalone verhuuractiviteiten in Duitsland door middel van de verkoop van CCRaule. De sterke neergang van de Duitse verhuurmarkt in het afgelopen jaar, die nog versterkt werd door de gebeurtenissen van 11september jl., maakte potentiële kopers zeer terughoudend. Met het afhaken van de laatste gegadigde is nu vastgesteld dat verkoop van de gehele onderneming geen optie (meer) is. Met een aantal partijen worden nog gesprekken gevoerd over de overname van een aantal vestigingen. In de komende maanden zullen de vestigingen, successievelijk gesloten worden en worden de verhuurauto's verkocht. Het dienstverband met de medewerkers wordt beëindigd mede op basis van een sociaal plan. Door de gefaseerde afbouw van de activiteiten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de belangen van medewerkers, klanten, overige relaties (waaronder banken en leveranciers) en Athlon zelf.

De Raad van Bestuur handhaaft de verwachting dat het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening na belasting en voor afschrijving goodwill en exclusief het nettoresultaat dealeractiviteiten en CCRaule in 2002 minimaal gelijk is aan ¤29,9mln.

Athlon is voornemens dit jaar het aansprakelijk vermogen verder te versterken met een achtergestelde lening. Deze versterking heeft ten doel de ratio's verder te verbeteren en groei door overnames mogelijk te maken. Die groei zal zich met name richten op internationale autoleasing en verdere uitbouw van de schadeherstelactiviteiten in Nederland en België. Autoverhuur zal alleen nog ten behoeve van de lease-activiteiten plaatsvinden.

Voor nadere informatie:
Athlon Groep N.V.
mr. J.E. Demper, secretaris Raad van Bestuur
Telefoon: 023 56 15 105, E-mail: info@athlon.nl

Tot Athlon Groep behoren:
Autoleasing: Interleasing Nederland, Interleasing Belgium, Interleasing Luxembourg, Hiltermann Lease Service (NL), Autop Lease (F), AV Leasing (D), Autop Deutschland (D), Unilease (NL/B, 50%) Autoverhuur: ATRENT Automotive (NL), Interleasing Rent (B), CC Raule Autovermietung (D), Autop Rent (F), SDL (F) Autoschadeherstel: CARe Schadeservice (NL, 45 vestigingen, B, 3 vestigingen) Website: www.athlon.nl