Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

27 maart 2002

Datelnet gaat verder als Imtech Telecom

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) deelt mede dat de in december 2001 geëffectueerde acquisitie Datelnet N.V. verder gaat onder de nieuwe naam Imtech Telecom B.V. Met deze naamsverandering is de integratie van Datelnet binnen Imtech voltooid. De resultaten van Imtech Telecom worden met ingang van 1 januari 2002 opgenomen in de geconsolideerde resultatenrekening van Imtech.

Datelnet heeft zich snel aangepast aan de gewijzigde marktomstandigheden op de telecommarkt. Datelnet heeft de omslag gemaakt van een detacheringsorganisatie (capaciteitsgericht) naar een organisatie die flexibel projecten uitvoert en beheercontracten afsluit (prestatiegericht). De naamswijziging in Imtech Telecom vormt de afronding van dit reorganisatieproces.

Imtech Telecom is in staat om bij de aanleg van infrastructuren en bijbehorende voorzieningen het complete proces uit te voeren: consultancy, ontwerp, bouw en installatie, beheer en onderhoud. Imtech Telecom beschikt als System Integrator in de telecommunicatiemarkt over een sterke positie en rekent een groot aantal telecomproviders tot haar opdrachtgevers. Er zijn twee business units: Infrastructures & Network Services en Consultancy & Management Services. Met 1.500 medewerkers realiseert Imtech Telecom een omzet van circa 100 miljoen euro op jaarbasis. Via het decentrale vestigingennetwerk van Imtech (ruim 200 vestigingen in Europa) kunnen in West-Europa projecten worden uitgevoerd.

Imtech Telecom is betrokken bij alle telecom-ontwikkelingen: GSM, GPRS en UMTS. Imtech Telecom speelt eveneens een rol bij de introductie van de nieuwe glasvezeltechnologie in de vorm van zogenoemde Fiber-to-Home/Office-netwerken die momenteel in Nederland worden aangelegd.