Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 27-03-2002
Persberichten woensdagmorgen 27 maart 2002

Aanrijding letsel

Zuidwolde. Gistermiddag stuurde een 53-jarige autobestuurder door onbekende oorzaak de berm van de A28, baanvak Meppel richting Hoogeveen, in, waarna zijn auto over de kop sloeg en deze op de kop op de rijbaan tot stilstand kwam. De man werd met een hoofdwond naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht waar hij na behandeling naar huis kon. Zijn echtgenote die als passagier naast hem zat kwam met de schrik vrij. De auto werd totaal vernield.

Alco-bromfietser

Annen. Afgelopen nacht werd een 17-jarige bromfietser op de Anloerweg gecontroleerd. Tijdens een blaasproef bleek dat de jongen onder invloed verkeerde. Op het bureau blies de jongen 555 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Meppel. Gisteravond viel het te snelle rijgedrag van een 36-jarige inwoner van Meppel de surveillerende politiemensen op. Tijdens controle bleek de man onder invloed te verkeren en na een blaastest op straat werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies de man 650 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilist als fietsendief

Assen. Afgelopen nacht controleerden oplettende collegas op de Dahliastraat een 39-jarige autobestuurder. De onder invloed van alcohol verkerende man vervoerde twee fietsen in de kofferbak die hij volgens zeggen kort daarvoor gestolen had uit de openbare fietsenstalling van het NS-station. De man werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Terzake de diefstal en het rijden onder invloed, 405 ug/l, zal proces-verbaal opgemaakt worden. Onderzocht zal worden of de man betrokken is geweest bij meerdere soortgelijke feiten.

Winkeldiefstal

Assen. Werd gistermiddag een 40-jarige inwoonster van Appingedam aangehouden terzake winkeldiefstal. Bij een winkel in de Oudestraat wandelde ze zonder te betalen met twee paar kinderschoenen de zaak uit. Toen ze met de in een plastic zak verborgen schoenen de winkel uit liep ging het alarm af. Buiten werd ze door een personeelslid aangehouden. De vrouw ging met een dagvaarding naar huis. Waarde schoenen onbekend.

Aanrijding letsel

Assen. Vanmorgen werd op de Meentgoorn een 16-jarig meisje aangereden door een 40-jarige taxibestuurder. Het fietsende meisje kreeg geen voorrang van de taxibestuurder die verklaarde haar door de laagstaande zon niet gezien te hebben. Het meisje hield enkele kneuzingen aan de aanrijding over.