Ingezonden persbericht

Gaarne uw aandacht voor bijgaand bericht

---
MatrixOne en webMethods integreren eMatrix product collaboration-platform met webMethods-integratieplatform

Integratiesoftware verbetert bedrijfsautomatisering bij gezamenlijke klanten en biedt sneller rendement op investeringen in softwaretoepassingen en collaboration

Amsterdam, 27 maart 2002 ? MatrixOne (Nasdaq: MONE), toonaangevend aanbieder van product collaboration oplossingen voor bedrijfsketens, en webMethods, aanbieder van integratiesoftware, gaan samenwerken om klanten te helpen hun product collaboration-oplossing naadloos te integreren met andere toepassingen binnen hun onderneming. Samen stellen de oplossingen van MatrixOne en webMethods bedrijven in staat om snel een hogere automatiseringsgraad van hun bedrijfsprocessen te realiseren.

Beide bedrijven zullen samen de technologie ontwikkelen waarmee klanten met behulp van het webMethods-integratieplatform MatrixOne's product collaboration-oplossing direct kunnen koppelen aan de verschillende (legacy-)toepassingen binnen de eigen onderneming of binnen de technologische infrastructuren van belangrijke klanten en partners. Het resultaat hiervan is dat de hele bedrijfsketen van medewerkers, leveranciers, partners en klanten een wereldwijd overzicht van kritieke bedrijfsprocessen en gegevens krijgt. Deze integratiefunctie helpt bedrijven om hun productontwikkeling, supply chain management en productiviteit te optimaliseren.

"MatrixOne's technologie is een belangrijk onderdeel van ons aanbod voor product collaboration, en webMethods' software stelt Covisint in staat om de grote verscheidenheid aan toepassingen die binnen de Exchange bestaan bijeen te brengen, evenals de toepassingen achter de firewalls van onze klanten. Dit biedt een grotere connectiviteit tussen onze klanten en hun respectievelijke klanten en leveranciers," zegt Bob Matulka, director of Collaboration bij Covisint. "Het leveren van een product omvat bijzonder ingewikkelde afhankelijkheden, die meerdere bedrijven omspannen. Door zowel met MatrixOne als webMethods te werken kunnen onze klanten een bijzonder complexe reeks van gebeurtenissen omzetten in een beheersbaar proces."

Als onderdeel van de overeenkomst zal MatrixOne haar eMatrix product collaboration-platform aanbieden aan webMethods' klantenbestand, en zal webMethods haar integratieplatform aanbieden aan MatrixOne-klanten. Doordat beide bedrijven de belangrijkste industriestandaarden ondersteunen, zoals op OASIS gebaseerde DTD's en RosettaNet PIP's, kunnen klanten hun bedrijfsprocessen en systemen sneller integreren.

"Om werkelijk end-to-end automatisering van de complete 'extended enterprise' te realiseren, is het van wezenlijk belang om het personeel en de belangrijkste informatiesystemen van een bedrijf te integreren met die van hun zakenpartners," zegt Scott Crompton, vice president van de Manufacturing business unit van webMethods. "Omdat collaboration steeds belangrijker wordt voor wie producten sneller op de markt wil brengen, moeten bedrijven toegang hebben tot zowel integratie als een product lifecycle managementoplossing. De relatie tussen MatrixOne en webMethods biedt klanten die proberen om de onzekerheden uit hun bedrijfsketens te verwijderen, enorme voordelen."

Over MatrixOne
MatrixOne verandert de manier waarop producten op de markt worden gebracht. Het eMatrix-platform en de Value Chain Portfolio-toepassingen maken on-line samenwerking mogelijk in wereldwijde bedrijfsketens en bieden veilige toegang tot onafhankelijke handelsgemeenschappen in besloten en openbare elektronische marktplaatsen. MatrixOne, een betrouwbare partner voor innoverende ondernemingen, helpt klanten de juiste producten snel op de markt te brengen. MatrixOne heeft wereldwijd meer dan 575 klanten in onder meer de technologiesector, ruimtevaart en defensie, de automobielindustrie, de communicatiebranche, de consumentenmarkt, de mechanische en machine-industrie, in de markt voor medische apparatuur en de procesindustrie. Onder andere General Electric, John Deere, Procter & Gamble, Nokia, Siemens, JDS Uniphase en Honda gebruiken MatrixOne-technologie. Het hoofdkantoor van MatrixOne staat in Westford, Massachusetts en het bedrijf heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië en distributeurs in Zuid-Amerika en Australië. Bezoek www.matrixone.com voor meer informatie.

Over webMethods
webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevend leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 750 klanten, waaronder wereldwijde top 2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, AMS, BMC, Broadvision, Cap Gemini Ernst & Young, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com.



Ingezonden persbericht