Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 27-3-02.

Insluiper aangehouden.
Gisterenmorgen werd een 43 jarige man zonder vast woonadres aangehouden, die ervan werd verdacht op maandag 18 maart jl. een portemonnee met geld te hebben gestolen uit het kantoor van de bewaakte fietsenstalling op het Zuidplein. De man zag kans het kantoortje binnen te sluipen op het moment dat het dienstdoende personeel bezig was fietsen in de stalling te plaatsen. De dief heeft een bekennende verklaring afgelegd. Na verhoor werd de man heengezonden om dezelfde avond weer gearresteerd te worden, toen men hem op de Goudenstein zag rijden op een vanaf de Proosdijerveldweg gestolen damesfiets. De onverbeterlijke dief bleek kort na zijn vrijlating diezelfde middag de fiets te hebben gestolen.

Snelheidscontrole.
Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg 224 te Ede werden gisterenavond 2550 voertuigen gecontroleerd. 48 bestuurders reden harder dan 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 155 km/uur.

Herriescooter.
Een 16 jarige jongen uit Veenendaal raakte gisteren zijn scooter kwijt. Zijn vervoermiddel maakte tijdens het rijden zoveel kabaal uit een zelf gemonteerde dubbele uitlaat dat de bestuurder zelf ter bescherming van zijn oren was voorzien van oordoppen. Het voertuig van de knaap bleek ook een snelheidmonster te zijn, daar op de rollentestbank niet een uitslag kon worden weergegeven daar de max. meetresultaat slechts 2 kilowatt kan bedragen. De niet te meten waarde van het betreffende voertuig ging daar dus royaal overheen.

Aanrijding met gewonden.
Gisterenmiddag vond op het fietspad van de Rijksweg 224 een verkeersongeval plaats tussen een bromfietser en een voetgangster. Toen de 17 jarige bromfietser uit Ederveen , rijdende over het fietspad ter hoogte van de Kraatsweg was aangekomen, kwam hij in botsing met een 42 jarige voetgangster uit Bennekom, die juist met haar hond aan de lijn het fietspad opliep. De bromfietser, die over het fietspad bestemd voor het tegemoetkomende verkeer reed, kon een aanrijding met de plotseling de weg oplopende vrouw niet meer voorkomen. Zij werd met een gebroken jukbeen en neus en met ernstige verwondingen aan haar knie naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de bromfietser werd ernstig gewond met o.a. een klaplong en een aantal gebroken ribben naar hetzelfde ziekenhuis vervoerd.

Oplichter aangehouden.
Gisterenavond heeft de politie een 33 jarige man zonder vast woonadres aangehouden, die door de politie Nunspeet werd gezocht terzake oplichtingspraktijken. De man werd rijdende in zijn auto aangetroffen op de Blijdestein. Toen de man werd meegedeeld dat hij was aangehouden, dacht een 18 jarige inzittende uit Ede zich met de aanhouding te moeten bemoeien. Deze werd daarna ook aangehouden ivm ambtsbelemmering. De 35 jarige is inmiddels overgedragen aan de politie in Nunspeet. Zijn auto, die niet verzekerd bleek te zijn, werd in beslag genomen. De bemoeial kreeg een fors proces-verbaal.

Einde berichten

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286