Getuigen gezocht van beroving automobiliste Noordwijk (D1)
De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op zaterdag 23 maart jl. Een 34-jarige automobiliste uit Noordwijk kreeg op die zaterdag rond 23.05 uur op de Nieuwe Zeeweg de schrik van haar leven. Op het moment dat de vrouw voor een verkeersdrempel afremde, stormde een aantal jongeren op de auto af, openden de portieren en gristen een aantal cassettebandjes uit de auto. Ook werd de vrouw door één van de belagers betast. Net zo snel als ze kwamen verdween de groep ook weer. De vrouw deed aangifte en de politie heeft een onderzoek ingesteld. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Noordwijk, telefoonnummer 0900 8844.

Getuigen gezocht van straatroof Noordwijk (D1)
De politie van Noordwijk is op zoek naar getuigen van een straatroof van woensdag 20 maart jl. Een onbekende jongeman roofde 16.50 uur op de Van Panhuysstraat een tas met boodschappen uit de handen van een 66-jarige vrouw uit Noordwijk. De jongeman verplaatste zich op een groot model brommer en droeg geen helm. In het voorbijgaan van de vrouw griste hij de boodschappentas uit de handen van de vrouw. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Noordwijk, telefoonnummer 0900 8844.

Onder invloed rijden Noordwijk (D1)
De politie hield op woensdag 27 maart kort na middernacht op de Grent en de Van Mortelstraat twee automobilisten aan die te diep in het glaasje hadden gekeken. De uitslag van de ademanalyse voor een 22-jarige man uit Aalsmeer was 380 ug/l. Die van een 23-jarige Aalsmeerder 395 ug/l. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woningen Leiden (D4)
Op zondag 24 maart werd in de middag of avond ingebroken in een woning aan de Breestraat. De inbreker kwam binnen na het inslaan van een ruit. Uit de woning zijn een groot aantal c.d.'s, mobiele telefoons, is een duikhorloge, een draagbare radio en tv-speler, een paspoort en een rugzak gestolen. De bewoner deed dinsdag 26 maart aangifte bij de politie.
Rond het middaguur van dinsdag 26 maart werd er ingebroken in een woning aan de Damastroos. De voordeur van de woning werd opengetrapt. De thuiskomende bewoonster overliep in haar woning twee inbrekers. Deze gingen er daarop vandoor. Wel zagen zij nog kans een zaktelefoon en een fotocamera mee te nemen.
Een buurtbewoner hield op dinsdag 26 maart rond 14.00 uur in de Marijkestraat een 26-jarige Leidenaar aan. De man had gepoogd op diverse adressen in de buurt in te breken, onder andere aan de Willem de Zwijgerlaan. De politie nam de verdachte van de buurtbewoner over en sloot hem in. Zij stelt een onderzoek in naar zijn betrokkenheid in zaken.

Onder invloed rijden Leiden (D4)
De politie hield op dinsdag 26 maart rond 15.00 uur op de Schipholweg een 48-jarige automobilist uit Leiden aan. De man werd er van verdacht onder invloed te rijden. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 965 ug/l. Dik boven de limiet van 220 ug/l. Teven bleek de verdachte niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor beide feiten.

Verdachte poging ontucht aangehouden Leiden (D4)
De politie heeft op maandag 25 maart even na 18.00 uur een 16-jarige bromfietser uit Valkenburg aangehouden op verdenking van vrijheidsbeneming en poging plegen ontuchtige handelingen met een minderjarige meisje. Een motoragent zag kort voor de aanhouding de bromfietser rijden over de Plesmanlaan en hield hem staande op de Einsteinweg omdat zijn passagiere, een 4-jarige Leidse, geen helm droeg.Toen de bromfietser werd aangesproken gaf hij te kennen dat het meisje een familielid was. De agent vertrouwde het niet en zag dat de bromfietser nerveus werd. Hierop bleef hij de bromfietser ondervragen waarna het meisje vertelde de jongen niet te kennen. De bromfietser bevestigde dat hij het meisje tegen haar wil had meegenomen. Ook gaf hij aan dat hij ontuchtige handelingen wilde plegen met het meisje. De bromfietser werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is inmiddels in verzekeringgesteld.

Politie houdt kievitseierzoekers aan Woubrugge (D3)
In een bouwland aan de Vierambachtsweg trof de politie op dindag 26 maart rond het middaguur een 56-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Franeker aan. In hun bezit trof de politie 13 kievitseieren aan. De twee erkende bezig te zijn met het zoeken van kievitseieren. Ze waren niet in het bezit van een eierzoekkaart en een schriftelijke toestemming van de grondeigenaar. In de auto van de twee trof de politie nog eens 44 kievitseieren aan. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal voorkomen Leimuiden/Boskoop (D3)
Een medewerker van een elektronikawinkel aan de Dorpsstraat in Leimuiden overliep op dinsdag 26 maart rond 17.15 uur drie onbekende mannen in het magazijn van het bedrijf en voorkwam daarmee dieftal uit het bedrijf. Met een onsamenhangend verhaal over vrieskisten verklaarden zij hun aanwezigheid in het magazijn. Na een negatief antwoord van de medewerker vertrokken de mannen in een blauw metalic Opel Vectra. Dezelfde auto met de mannen was al rond het middaguur onder verdachte omstandigheden gezien bij een boomkweker in Boskoop. De mannen werden toen betrapt toen ze aan een deur van een loods rommelden. Toen zij werden aangesproken hadden ze een onsamenhangend verhaal over buxussen. Daarna verdwenen ze.

Bromfietser aangereden Waddinxveen (D2)
Een 17-jarige bromfietser uit Gouda is op dinsdag 26 maart rond 09.05 uur op de Bredeweg aangereden door een 29-jarige automobiliste uit Rozenburg. Met onbekend letsel is hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval onstond doordat de automobiliste bij het afslaan geen voorrang verleende aan de over het fietspad rijdende bromfietser.

Vrouw op fiets aangereden Waddinxveen (D2)
Een 48-jarige vrouw uit Waddinxveen is op dinsdag 26 maart rond 09.30 uur op haar fiets op de kruising Juliana van Stolberglaan met de Kerkweg-Oost aangereden door een 72-jarige automobilist uit Waddinxveen. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval ontstond doordat de automobilist geen voorrang aan de fietster verleende.

Inbraak in woningen Waddinxveen (D2)
In de late middag of vroege avond van dinsdag 26 maart werd er ingebroken in twee woningen aan de Juliana van Stolberglaan. De deuren van de flatwoningen werden opengebroken of opengetrapt. Er zijn twee video-recorders, een mobiele telefoon, een huistelefoon en een trouwpak gestolen.

Onder invloed rijden Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie hield op dinsdag 26 maart rond 23.40 uur op de Burg. Vogelaarsingel een 68-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. De man werd er van verdacht onder invloed zijn auto te besturen. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 530 ug/l. In het verkeer is de limiet 220 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie reanimeert fietser Waddinxveen (D2)
De politie in Waddinxveen heeft op dinsdag 26 maart op de Dreef een 73-jarige fietser gereanimeerd nadat hij vermoedelijk onwel geworden was. Omstreeks 14.45 uur seinde een passant een op dat moment voorbijkomende agente in over een fietser die op de grond zou liggen. De agente riep assistentie in, en begon met het reanimeren. De reanimatie door drie agenten ging door tot ambulancepersoneel ter plaatse kwam en het slachtoffer met spoedtransport overbracht naar het Groene Hartziekenhuis.

--- einde berichten ---