Ingezonden persbericht


eBay veilt middagje golfen met Tiger Woods

Opbrengst gaat naar achtergestelde jongeren

Amsterdam, 27 maart 2002 - Vanaf donderdag vier april kunnen golfers wereldwijd via eBay.com bieden op een middagje golfen met Tiger Woods. De opbrengst van de internetveiling gaat naar de Tiger Woods Foundation, een stichting die projecten voor achtergestelde Amerikaanse jongeren financiert.

De hoogste bieder en drie gasten zullen op de thuisbaan van Tiger Woods, de Isleworth Country Club in Windermere (Florida) 18 holes met het golf-fenomeen spelen. De exacte datum wordt nog vastgesteld. De liefdadigheidsveiling valt samen met het grootste evenement van het PGA-seizoen, de Masters, waarbij alle ogen gericht zijn op de regerend kampioen Tiger Woods. Ook eBay.nl zal aandacht aan de veiling besteden.

,,Mijn vader en ik hebben de Tiger Woods Foundation opgericht om jongeren te stimuleren zich maximaal te ontwikkelen. We zijn een samenwerking met eBay aangegaan om onze doelstellingen te kunnen realiseren. Met meer dan 40 miljoen leden verwachten we dat mensen wereldwijd deel zullen nemen aan deze unieke veiling en zoveel mogelijk geld bij elkaar zullen brengen voor deze achtergestelde jongeren", aldus Woods.

Oorspronkelijk stond de veiling voor eind september 2001 gepland. In verband met de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september werd destijds tot uitstel besloten. De veiling loopt tot 14 april.

Over eBay®
Met meer dan 42,4 miljoen ingeschreven leden is eBay wereldleider in on-line handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionelen, in staat om praktisch alles te verhandelen. In het jaar 2001 werd door de eBay-community wereldwijd voor meer dan 9 miljard dollar aan objecten gekocht en verkocht. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en het bedrijf staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is.
eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 17 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.