Korps: Flevoland, plaats: District Noord 27-03-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Bernadet Timmer, 06-22779361

Verlaten plaats na ongeval
LELYSTAD - Een 36-jarige man uit Meppel is vanmorgen vroeg betrokken geraakt bij een eenzijdig ongeval op de rotonde Zuigerplasdreef / Agorabaan. De man reed op de Zuigerplasdreef vanaf de Kustendreef en zag daarbij vermoedelijk te laat dat er een rotonde was. Hij reed over de rotonde heen en kwam aan de andere kant tegen de vangrail aan. Na het ongeval verliet de man de zwaar beschadigde auto en vertrok met onbekende bestemming. De auto is in beslag genomen. De politie neemt nog contact op met de man in verband met de toedracht van het ongeluk en de schade.

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Afgelopen nacht is op de Houtribdreef een 22-jarige automobilibst uit Lelystad aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed vanaf het Horecapleintje richting Kempenaar toen hij bij een controle werd aangehouden. Hij blies 455 ug/l (1.05 promille) en kreeg een rijverbod van vier uren en een proces verbaal.

EMMELOORD - Op de Lange Achterzijde is dinsdagavond een 28-jarige bromfietser uit Emmeloord aangehouden wegens het negeren van een rood verkeerslicht. Toen hij daarover werd aangesproken door surveillerende agenten, bleek dat hij onder invloed verkeerde. Hij blies 360 ug/l (0.8 promille). Zijn brommer was geleend: de bromfietser was niet in bezit van een bromfietscertificaat en hij had eerder al een rij-ontzegging gekregen. Hij is aangehouden. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding met letsel
BIDDINGHUIZEN - Bij een botsing op de kruising Biddingringweg / Swifterringweg is een 78-jarige automobilist uit Amsterdam licht gewond geraakt. Dinsdagmiddag reed de man achter een 23-jarige automobiliste uit Utrecht, die stilstond voor een rood verkeerslicht bij de kruising. De man zag te laat dat zij stilstond en botste achterop haar auto. Hij is ter controle per GGD-ambulance vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis. De auto van de 23-jarige moest worden afgesleept.