TWYNSTRA GUDDE

Senior adviseur Twynstra Gudde benoemd tot hoogleraar

Per 1 maart jongstleden is senior adviseur Sietske Waslander van Twynstra Gudde benoemd tot hoogleraar Sociologie, in het bijzonder beleid en de sociologische praktijk, bij de Faculteit der Psychologische, Pedagogische en Sociologische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen.

Waslander combineert haar werkzaamheden bij Twynstra Gudde met het hoogleraarschap. Binnen Twynstra Gudde maakt zij deel uit van de Onderwijsadviesgroep. Deze adviesgroep werkt voor instellingen die zelf onderwijs aanbieden alsmede voor organisaties die meer beleidsmatig bij onderwijs betrokken zijn. De Onderwijsadviesgroep heeft onder meer expertise op het gebied van verander- en projectmanagement, HRM-beleid, learning communities en inhoudelijk beleidsadvies.

Het doel van Waslanders leerstoel is het versterken van de relatie tussen de sociologie en de beroepspraktijk. Uitgangspunt is de sociologie steviger te verbinden met actuele maatschappelijke- en organisatievraagstukken en de professionals die daar beleidsmatig en adviserend bij betrokken zijn. Waslander gaat daartoe onder meer een nieuwe vrije studierichting vormgeven en een bijbehorend onderzoeksprogramma ontwikkelen.

Achtergrondinformatie
Twynstra Gudde is een multispecialistisch adviesbureau en maakt onderdeel uit van de Twynstra Group of Managers & Consultants. Tot de Twynstra Group of Managers & Consultants behoren Twynstra Gudde Management Consultants, Twynstra Gudde Interim Management, Twynstra Gudde Project Executives, Twynstra Corporate Strategy and Finance, Twynstra The Bridge, Twynstra Work Innovation, DEGW Twynstra en DEGW España. De Twynstra Group heeft een alliantie met Corp Consultants, Amsterdam.