Ingezonden persbericht

Holland International Reisburo wint titel 'Reisbureau van het Jaar 2002'

Holland International Reisburo aan de Langeviele te Middelburg is maandagavond 25 maart uitgeroepen tot Reisbureau van het Jaar 2002. Office manager Peter Borghart kreeg de prijs uitgereikt door staatssecretaris G. Ybema van Economische Zaken tijdens een feestelijke gala-avond in congreshotel 'Heerlickheijd van Ermelo'.

Uit het juryrapport blijkt dat Holland International Reisburo Middelburg een reisbureau is waar professionaliteit en klantgerichtheid centraal staan. Een hecht team van medewerkers, onder leiding van een inspirerende office manager, zorgt voor constante dynamiek en een voortdurende omzetstijging.

Juryvoorzitter Gerard Helming van Transavia: "Ze scoorden op alle onderdelen erg hoog. Zo is de klantgerichtheid van het reisbureau een voorbeeld voor de branche. Continu is bekend wie de doelgroep is en wordt er ingespeeld op de ontwikkelingen in de markt."

De wedstrijd kende verschillende ronden. De eerste twee verliepen schriftelijk. De reisbureaus in iedere provincie, die in deze schriftelijke ronden beter dan gemiddeld naar voren kwamen, zijn bezocht en geïnterviewd. Alle provinciale winnaars dongen vervolgens mee naar de landelijke titel. Holland International Reisburo Middelburg vertegenwoordigde voor het tweede achtereenvolgende jaar de provincie Zeeland.

De verkiezing 'Reisbureau van het Jaar' is onder meer een initiatief van de ANVR. De competitie heeft tot doel reisbureaus te stimuleren nog meer aandacht te besteden aan de kwaliteit van hun bedrijfsvoering. In 1998 werd de verkiezing voor het eerst georganiseerd; dit jaar gaat het om de vijfde editie. Het is de eerste keer dat een reisbureau, dat deel uitmaakt van een keten, de titel in de wacht sleept.

Peter Borghart, manager van het reisbureau, zegt erg trots en zeer verheugd te zijn met de uitverkiezing: "We hebben hier keihard voor moeten werken en zijn gedurende de voorrondes zeer serieus beoordeeld. Deze prijs is dan ook een beloning voor de inzet en de hele manier van werken van het team en tevens een stimulans om verder te gaan op de weg die we zijn ingeslagen".

Einde persbericht

27 maart 2002/09