Alzheimer Nederland



Vereniging voor Psychogeriatrie wint Ter Haar-penning

Tijdens het Alzheimer Symposium in Den Bosch op 23 maart is traditiegetrouw de Ter Haarpenning uitgereikt. Deze keer aan de Vereniging voor Psychogeriatrie, kortweg VPG genoemd. De VPG is in 1982 opgericht en heeft aan de wieg gestaan van veel vernieuwingen en verbeteringen in de zorg voor mensen met dementie. Niet in de laatste plaats door oprichting van het tijdschrift 'Denkbeeld' dat inmiddels niet meer weg te denken is in de informatie en scholing over dementie. Maar ook op andere wijze heeft de VPG zich bewezen. Met veel visie organiseert de VPG goed bezochte landelijke studiedagen en regionale bijeenkomsten. De zorgbehoevende mens staat daarbij steeds centraal. Bijzonder is dat het bestuur van de VPG uit vrijwilligers bestaat die, gedreven door hun onvermoeide interesse in de ouder wordende mens en met beide benen in de praktijk van de zorgverlening, hun ideeën opdoen en uitdragen.

Alzheimer Nederland feliciteert de VPG met de toekenning van de Ter Haar-penning en tegelijkertijd feliciteren we de gehele ouderenzorg met het twintigjarig bestaan van de VPG. Ere wie ere toekomt!

De Ter Haar-penning wordt elk jaar toegekend aan een project of persoon die een bijzondere bijdrage leverde aan het welzijn van mensen met dementie en hun familie. Aan deze penning is een geldbedrag van 1150,- verbonden. Dit jaar is de Ter Haarpenning voor de tiende maal uitgereikt.