Actueel

Het verzoek van de Hotelschool Leeuwarden voor het starten van een nevenvestiging in Apeldoorn is vooralsnog onvoldoende onderbouwd
Bron: Rechtbank Leeuwarden

Datum actualiteit: 27-03-2002

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft de Hotelschool Leeuwarden toestemming geweigerd voor het starten van een nevenvestiging in Apeldoorn. De Hotelschool in Leeuwarden heeft tegen dit besluit bezwaar gemaakt en hangende de bezwaarschriftprocedure aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Leeuwarden gevraagd een voorlopig oordeel uit te spreken.

De rechter is het met de minister eens dat niet aan alle voorwaarden voor een positief besluit is voldaan. Het gaat er met name om dat de Hotelschool Leeuwarden niet heeft aangetoond dat er een afdoende bestuurlijk draagvlak voor de nevenvestiging bestaat, terwijl bovendien niet is aangetoond dat sprake is van een verankering in de regionale kennisinfrastructuur. Met dit laatste wordt bedoeld dat ter plaatse afspraken worden gemaakt met bijvoorbeeld MBO-scholen ter bevordering van de doorstroming.

Het valt niet uit te sluiten dat de Hotelschool Leeuwarden op enig moment wel aan deze voorwaarden zal voldoen, maar die situatie doet zich thans niet voor. De rechter heeft het verzoek, dat er op neerkomt dat de Hotelschool Leeuwarden zou moeten worden behandeld alsof zij de toestemming van de minister voor het starten van een nevenvestiging wel zou hebben, dan ook afgewezen.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AE0654
(Zie het originele bericht)